Det skyldes det faktum at Tippeligaen er notorisk ustabil. Bare vent til denne serierunden er over, så skal du se at vi har nye bronsekandidater og nye lag som frykter nedrykksspøkelset.

Vi møter Hønefoss på bortebane. Et Hønefoss-lag på nedrykksplass, et Hønefoss-lag som sist vant på Åråsen. Ingen enkel kamp i utgangspunktet, og i alle fall ikke nå som hjemmelaget har ryggen mot veggen.

Vi var ikke gode mot VIF sist, og må nødt til å heve oss skal det bli poeng. Forsvaret klarte seg greit, men midtbane og angrep må opp noen hakk. I siste bortekamp kom Thioune inn etter pausen, og gjorde en forskjell. Mot VIF var han derimot svak. Det er litt av problemet med senegaleseren — han er for ustabil. På sitt beste kan han styre kampen, og slå geniale pasninger som åpner etablert forsvar. På sitt verste er han usynlig, med unntak av de gangene han mister ballen i farlig posisjon. Vi trenger en Thioune på topp mot Hønefoss. Sammen med Makhtar må vi ha Andrè Danielsen. Andy er den med de kjappeste beina og den største aggressivteten på midten.

I angrepsrekka tipper jeg fornyet tillit til Trond Olsen. På motsatt kant er jeg mer i tvil. Jon Dadi Bödvarsson fikk ikke mye å jobbe med mot VIF, men jeg ser ikke helt at han er rett mann fra start. Kanskje Ingelsten på kant, og Sulimani/Berisha i midten?

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Våre nærmeste rivaler har begge hjemmekamp. Aalesund bør kunne snu tapsrekka med Brann som motstander, mens FKH får besøk av Molde. Et Molde-lag i siget kan fort bli vår tøffeste rival om medalje.Når fløyta går på AKA arena sitter jeg på et stadionanlegg av en litt annen kaliber. Jeg befinner med da på Olympiastadion i Berlin og kampen mellom Hertha og Mainz. Jeg regner ikke med at speaker på Olympiastadion informerer om Tippeligaen, så jeg for sette min lit til oppdateringer pr sms.

Ny blogg kommer først søndag ettermiddag, så bruk denne for dine umiddelbare inntrykk etter Hønefoss-kampen.

Hva mener du? Hvem bør spille? Hvordan opplevde du kampen?