London, England 20120807.Sommer OL i London 2012.Sommer OL i London 2012. London 2012 Olympic Games. Handball athlete Katrine Lunde Haraldsen from Norway and Kari Aalvik Grimsbø from Norway during the women's quarterfinal between Norway and Brazil at the Copper Box arena in London Tuesday. Norway won 21-19Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

BEOGRAD (Ap.no): TV-seerne under Serbia-Norge i åpningen av håndball-EM kunne registrere to forandringer hos den norske førstemålvakten; hun var like god som i ”gamle dager”, og det sto bare Lunde på ryggen.

— Ja, sier Katrine – smiler og synes at det er svar godt nok.

Ryktene om ekteskapsproblemer svirret under OL i London i august, men ble ikke bekreftet før Katrine sendte ut en pressemelding rett etterpå og kunngjorde at hun hadde tatt ut separasjon fra ektemannen Tom Reidar Haraldsen.

Fått god støtte

I OL slo Kari Aalvik Grimsbø til og spilte strålende da Norge snudde kampen mot Brasil i kvartfinalen – og også i flere andre matcher. Da Grimsbø ble gravid og meldte forfall til EM, kunne Norge ha kommet i trøbbel om ikke Katrine hadde gjenfunnet sitt gamle jeg.

— Jeg følte meg god i OL også, sier Katrine, som ikke har lyst til å utbrodere noe om personlige forhold – annet enn på indirekte vis.

- Jeg har fått god støtte av hele støtteapparatet på landslaget og også av søster Kristine. Hun er alltid der for meg, sier 32-åringen, som fortsatt heter Lunde Haraldsen på de offisielle kamprapportene, men nøyer seg med Lunde på drakten.

Storspill

Det var åpenbart en Katrine i god mental balanse som åpnet EM. Hun ble kåret til Norges beste spiller, med 12 redninger (32 prosent) på den offisielle statistikken. Den er streng. Blant annet får ikke keeperen registrert redning dersom returen går til motstanderen. På den ”snille” statistikken hadde Katrine 20 redninger. Hadde Norge og Serbia byttet keepere, hadde det trolig endt med serbisk seier.

- Det var et dårlig signal du sendte til de andre lagene; ”nå er Katrine i storform igjen”?

- Jeg får håpe det, sier sørlandsjenta og ler. Hun gleder seg bare til fortsettelsen.

— Jeg kjenner lite til Tsjekkia og Ukraina. Vi får se video og finne ut av rytme og hvilke spillertyper de har, sier Györ-keeperen før møtet med Tsjekkia torsdag kveld. Det er et lag Norge ikke har tapt mot siden 1986, eller på de 15 siste kampene.

- Det gjelder å holde fokus, sier Katrine Lunde (Haraldsen).

— Ja, det er nok lettere nå enn under OL.