RIO DE JANEIRO: Allerede fra de landet i Rio de Janeiro søndag klokken 05.00 har de norske håndballjentene levd på norsk tid i Sør-Amerika. Det skal de gjøre helt frem til åpningskampen mot Brasil er ferdigspilt lørdag.

Kampstart mot vertsnasjonen er allerede klokken 09.30 brasiliansk tid (14.30 hjemme i Norge). Alt handler om å være best mulig forberedt til møtet med vertsnasjonen.

TIDLIG START: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har holdt håndballjentene på norsk tid etter de ankom Rio de Janeiro søndag. Det gjøres for å være best mulig forberedt til åpningskampen mot Brasil, som spilles lørdag klokken 09.30 lokal tid i Brasil. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

— Dette går fint. Vi har holdt oss i denne rytmen siden vi kom ned hit til Brasil søndag morgen. Vi har stått opp mellom 05.00 – 06.00 siden vi kom hit. Vi har hatt treninger tidlig på morgenen, så vi har kommet inn i den rytmen som kreves for å spille klokken 09.30, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.På kampdag blir vekkerklokken stilt på 05.10 på alle de norske håndballrommene i utøverlandsbyen i Barra, uten at det byr på problemer for de gulljagende jentene.

— Folk er veldig innstilte på det, og det handler om å være klar i hodet og legge seg tidlig nok. Det er alle jentene gode på, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

— Det blir en perfekt start

Veteranen, som har ett OL-gull fra tidligere, bryr seg svært lite om den meget tidlig morgenen på kampdagen.

— Det er en perfekt start med Brasil i første kamp. Da får vi den rammen vi ønsker å spille med. Det blir mye folk på tribunene og full trøkk fra start. Vi får testet kreftene med en gang og muligheten til å spille vårt spill i et oppgjør som forhåpentligvis skal munne ut i en best mulig start for Norge, sier en offensiv 32-åring.

Treningskampen mot Frankrike torsdag klokken 10.00 brasiliansk tid er naturligvis også en viktig del av oppladningen til åpningskampen. Også til det oppgjøret blir det en svært tidlig start på dagen.

— Det er bare å hoppe rett i det. Brasil er en av mange medaljekandidater i OL. Første kamp mot vertsnasjonen klokken 09.30, det passer oss veldig bra, sier Norges islandske trener.

- Er det mer en ulempe for Brasil, som lever på denne tiden til vanlig?

— Brasil skal nesten spille alle sine kamper klokken 09.30, så de er helt sikkert lagt seg på den rytmen gjennom noen uker. Det gjør de alle fleste lagene, så jeg vil være overrasket om ikke de også gjør det. Det passer oss veldig fint å reise bakover i tid, sier Hergeirsson.

Glad for store forventninger

Han er sjef for de norske utøverne som har det soleklart største forventningspresset på seg i forkant av OL.

— Dette er noe som vi lever med hele tiden. Kravet og forventningene fra det norske folk er vi glade for at vi har. Det viser at folk bryr seg.

I RIO: Olav Rege Olsen.

— Det som kan irritere bitte litt noen ganger, er at folk forlanger suksess. Ingen kan kreve noe, men man kan ønske, drømme og håpe på. Det er lov å forvente også, men samtidig er det veldig mange andre kandidater til medaljer her enn Norge, sier Hergeirsson.Også målvakt Katrine Lunde lever godt med presset fra omgivelsene.

— Det er gøy. Vi vet at vi er gode, og vi vet at vi kan oppnå noe sammen. Vi får bare håpe vi klarer innfri, sier Russland-proffen til Aftenbladet.