En tifo, er for den som ikke har hørt ordet tidligere, et stort tribunearrangement. Denne gang i form av en stor banner. Tifoer har blitt en så stor del av supporterkulturen at Norsk Supporterallianse hvert år deler ut pris for beste innslag.

Tornekrattet har ved flere anledninger tidligere benyttet store tifoer og det var nok ventet at det også kom til å komme til jubileumskampen mot Sogndal. Men tifoen som skal brukes søndag er ikke av det vanlige slaget.

— Gigantisk

Den er gigantisk. Den skal dekke hele nordsida av tribunene. Jeg tror ikke det har blitt laget en så stor i Norge noensinne, forteller leder i Tornekrattet , Eva-Brit Mauseth.

Det er en gruppe kreative sjeler i Tornekrattet som står bak tifoen.

— De har stått på og jobbet en stund nå for å få den på plass, sier Mauseth, men hun vil ikke røpe noe om overraskelsen.

Vi vil ikke si hva motivet er, det får dere se på kampdagen .

Trenger hjelp

Når Tornekrattet tidligere har brukt tifo ved cupfinaler og liknende, har tifoen blitt lagt over Tornekrattet. Men på grunn av størrelsen kan det ikke gjøres under jubileumskampen, da må man ta i bruk nordsida og Tornekrattet ber nå supporterne om hjelp.

— Tifoen slippes ned fra øvre felt til nedre og vi ber supporterne på nordsida hjelpe til med å få den over hodet og ikke kaste den tilbake.

Vi frir litt til supporterne på nordsida. Det er ikke tilfeldig at vi har valgt dem. De får ikke sett noe når de har tifoen over seg, men de kan skryte av å ha vært med å vise den frem. Den skal opp igjen med en gang , forteller supporterlederen.

— Det er viktig at supporterne hjelper til når vi skal gi denne gaven til klubben.

Tifoen vil bli sluppet ned i det spillerne går ut på banen.