Strømsgodset er kjent som et av eliteseriens aller sterkeste hjemmelag, men mot MFK har drammenserne slitt de siste sesongene. Dette var også tilfelle torsdag. Ronny Deilas menn var ikke spillemessig underlegne i toppoppgjøret på Marienlyst, men klarte rett og slett ikke å forvalte sjansene de kom til.

Det klarte imidlertid MFK og Pape Paté Diouf. Diouf er i flytsonen om dagen, og etter tolv minutter viste han seg frem igjen. Senegaleseren dempet en presis ball fra kaptein Daniel Berg Hestad og smalt til fra 13-14 meters hold. Ballen gikk hardt til høyre for Godset-keeperen og i mål.

Statistikksenter Eliteserien:

Flere Godset-muligheter

MFK fortsatte å legge trykk på hjemmelaget etter scoringen. 18 minutter var spilt da Davy Claude Angan satte Glenn Andersen og Godset-forsvaret på prøve. Ivorianeren gjorde flere dragninger før han kom seg til dødlinjen og slo inn foran mål. Kwarasey kastet seg imidlertid ned og snappet opp ballen foran beina på jaktende MFKere.

Etter 22 minutter kom hjemmelaget til sin første målsjanse. Fredrik Nordkvelle tredde ballen elegant gjennom til Jo Inge Berget, som kom alene, litt skrått på MFK-målet. Angriperen smelte til, men en solid benparade fra Espen Bugge Pettersen hindret scoring.

Godset kom mer og mer med i kampen, og hevet seg flere hakk i andre halvdel av omgangen. Etter 32 minutters spill var det Anders Konradsen sin tur til å sette Bugge Pettersen på prøve. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren tvang MFK-keeperen ut i full strekk med et hardt og velplassert skudd i retning høyre hjørne.

Holm ut med skade

Thomas Holm var endelig tilbake for MFK torsdag, men måtte skuffet forlate banen med en ankelskade etter 35 minutter. Han ble erstattet av Makhtar Thioune. Til tross for at hjemmelaget hevet seg, sto resultatet til pause.

Etter hvilen var det et betydelig mer aggressivt Godset-lag som entret banen, og det tok ikke lang tid før drammenserne markerte seg. I det 47. minutt trodde de aller fleste på Marienlyst at hjemmelaget hadde utliknet, da Anders Konradsen møtte en 45 graders pasning fra høyresiden og brente til fra kloss hold. Ballen strøk imidlertid like utenfor Bugge Pettersens høyre stolpe.

Avanserer på tabellen

Ti minutter senere var det Lars Christopher Vilsvik sin tur. Godset-spilleren skjøt hardt og lavt fra 14-15 meters hold, men skuddet var ikke velplassert nok til å overliste MFK-keeperen. Like etterpå var også Konradsen farlig frempå for hjemmelaget, men han fikk heller ikke uttelling for forsøket.

Godset rullet opp en rekke overganger utover i omgangen og satte til stadighet MFK under press. Ingen i angrepsrekka var derimot giftige nok på den siste tredjedelen av banen. I stedet kunne MFK og Ole Gunnar Solskjær innkassere tre nye poeng, og klubben — som feirer hundreårsjubileum i helga - er dermed nummer to på tabellen.