Lagkaptein iført trøye nummer 99, Petter Northug, spilte hele kampen da Mosvik og Utøy møttes til lokaloppgjør i 6. divisjon avdeling 2 på Inderøy idrettspark lørdag kveld. Prestisjekampen mellom klubbene med tilholdssted på hver sin side av Skarnsundet endte med med 3-2 seier til Mosvik, etter at Magnus Frodahl sikret seieren på straffespark like før slutt.

Avlyste helikopterlanding

Verdens beste skiløper spilte hele kampen sentralt på midtbanen for Mosvik IL, moderklubben han har spilt mange kamper for denne og tidligere sesonger. Han var banens eneste stjerne, men det var ikke fotballferdighetene de fremmøtte beundret han for.

— Dette blir vel den sjuende kampen for sesongen, så nå begynner jeg endelig å bli venn med ballen. Det betyr mye for meg å være med i miljøet med gamle kompiser og spille fotball, sa Northug til adressa.no før kampstart.

Northug har den siste tiden vært på treningssamling på Sognefjellet med landslaget. Planen var å fly skistjernen til Inderøy med helikopter for å spille kampen, men det ble ikke nødvendig siden Northug reiste hjem til Mosvik før planen på grunn av dårlig vær.

(saken fortsetter)

DUELL?: Action-bilde fra lokaloppgjøret. (Foto: Leif Arne Holme)

Inderøyfest

Kampen ble spilt samtidig som festivalen Inderøyfest arrangeres for første gang denne helga. Fra nyttår skal kommunene Mosvik og Inderøy slås sammen til én kommune, og dette var det nest siste lokaloppgjøret mellom Utøy og Mosvik før de altså blir to klubber fra samme kommune til neste år. Avsparket i kampen ble tatt av ordfører i Inderøy, Ole Trondstad, og norges mestvinnende fotballspiller Roar Strand.

I pausen av fotballkampen fikk Northug gratulasjoner og blomster for innsatsen på ski forrige vinter.

— Det gikk bedre på ski enn det gjorde i førsteomgangen nå, svarte Northug og fikk latter i respons fra flere hundre fremmøtte i sommervarmen. Før fotballkampen deltok Northug i et showrenn på rulleski der han selvfølgelig endte på toppen av seierspallen.

MIDTBANESLITER: Langrennsesset briljerer ikke like mye på fotballbanen. (Foto: Leif Arne Holme)