AaFK har vist stigende form de siste kampene, og er i ferd med å finne form og struktur frem mot cupfinalemøtet med Brann. AaFK kontrollerte greit mot Stabæk, og vant høyst fortjen 2-0. Dermed er cupfinalisten ubeseiret i sine siste fire kamper, etter solid gjennomførte kamper – spesielt defensivt.

God fra start

AaFK viste fra start at de er et lag som etter en periode med svake resultater har spilt seg i form utover høsten. Det klarte å videreføre aggressivitet og tempo fra Vålerenga-kampen mandag.

Akkurat i det klokken bikket to minutter viste Jo Nymo Matland at finfoten for alvor er kalibrert. Frisparket var presist, men Demar Phillips var ikke på hugget. Ballen traff han i bakhodet, og Jan Kjell Larsen fikk reddet på streken.

Bare to minutter senere hadde AaFK et praktangrep. Igjen la Matland fint inn, men løpene foran mål var litt for sene, og Larsen fikk igjen avverget.

Utover det klarte ikke AaFK å omsette det spillemessige overtak i sjanser. Stabæk hadde grei kontroll, men deres offensive forsøk ble på sin side fantasiløse og enkle for et kompakt AaFK-forsvar å demme opp for.

Stabæk spilt seg mer og mer inn i kampen, og klarte etter hvert å etablere et visst press på AaFK. Men bæringene slet med å komme til avslutninger. Det de kom med var stort sett ufarlige forsøk fra distanse.

Fulltreffer av Barrantes

Matlands venstrefot skapte farligheter for Stabæk igjen, ti minutter før hvilen. Han la hardt inn mot mål på frispark, og Larsen måtte bokse til corner.

Mens de fleste belaget seg på 0-0 til pause fikk endelig Michael Barrantes uttelling på et av sine mange skuddforsøk – to minutter før hvilen. Fredrik Ulvestad serverte, costaricaneren fikk god tid til å beregne trippen, og hamret inn 1-0 fra 20 meter.

Dermed ledet AaFK fortjen 1-0 til pause.

Stabæk mer med

Stabæk kom ut langt mer aggressive og angrepsvillig etter hvilen. De var nære ved å få til klikk-klakk-spillet sitt ved et par anledninger, men manglet presisjon i det avgjørende trekket.

AaFK klarte å stå imot Stabæks startoffensiv på 2. omgang, og spilte seg inn i kampen igjen.

Like før timen var spilt kom Stabæk til sin beste sjanse til da i kampen. Pontus Farnerud sendte en nydelig pasning igjennom til innbytter Fredrik Brustad. Han touchet pasningen videre, men AaFK-keeper Sten Grytebust var raskt nede og fikk reddet.

Orry Larsen tok grep

Peter Orry Larsen erstattet målscorer Barrantes like før timen var spilt. Knappe fem minutter senere var han nær ved å servere nok en drømmescoring. Men skuddet fra 16 meter smalt i tverrligger.

Bare minuttet senere plasserte Orry Larsen ballen der den skulle. Nok en gang servet Nymo Matland perfekt på frispark. Orry Larsen flikket ballen elegant over og forbi Jan Kjell Larsen. Dermed 2-0 til AaFK.

Stabæk-spurt

Stabæk kom seg nesten inn i kampen igjen med kvarteret igjen å spille. Vegard Hedenstad smalt til på frispark fra 25 meter. Ballen gikk få centimeter til side for krysset. Etter sjansen forsøkte Stabæk seg med en sluttspurt.

Innbytter Herman Stengel hadde også mulighet til å skape ny spenning i kampen åtte minutter før slutt. Men hans avslutning gikk himmelhøyt over.

Palmi Rafn Pàlmason kom enda nærmere da han headet i stanga, i en fase da Stabæk klarte å etablere press mot AaFK. Også Mikkel Diskerud prøvde seg mot Grytebust mot slutten av kampen, men hans skudd fra 18 meter gikk også like til side for mål.

Stabæk klarte å holde presset oppe ut kampen, men AaFK forsvarte seg godt med et godt kollektiv, og kunne kontrollere inn nok en trepoenger.

Vi fulgte kampen: