De to København-klubbene møttes mandag til byderby for annen gang på under en måned. Sist vant FCK 3-1 hjemme mot sin bykonkurrent.

Mot Brøndby annen påskedag ønsket Solbakken å gjenskape prestasjonene, denne gang på bortebane. Etter det målløse oppgjøret var det gressmatta på Brøndby stadion som fikk oppmerksomhet.

— Det er en skandale at vi må spille på en slik bane. Jeg har aldri spilt på en slik bane, og jeg har spilt i Tromsø med HamKam, sa Solbakken om gressmatta etter kampen.

Dårlig bane

Ingen av lagene våget å ta store sjanser i første omgang. De første 45 minuttene var preget av mange langpasninger på grunn av de dårlige spilleforholdene. De ryddet forsvarerne unna.

— Vi har trent to-tre dager på spille en type fotball vi ikke ønsker å spille. De har spilt mange lange baller og vært flinke til det. De har knapt sluppet inn mål, og vi visste at vi måtte gjøre det samme. Vi har lagt litt om på formasjonen og brukt noen andre spilletyper, sa Solbakken.

Like etter pause ble Brøndby snytt for et straffespark da Mathias Jørgensen dyttet ned Ferhan Hasani i feltet.

Begge Københavns-klubbene hadde muligheten til å avgjøre oppgjøret i annen omgang, men ingen klarte å utnytte sjansene sine. Det endte 0-0. — Jeg mener dette er tett på den sikreste 0-0-kampen i superligaens historie, for man kan kun håpe på å score på en dødball eller med en smule magi, sa Solbakken.

Kunne tatt innpå

Solbakken og co. hadde muligheten til å knappe innpå forspranget til serieleder Midtjylland med seier, men differansen blir værende på 11 poeng.

Brøndby befinner seg på sin side på 4.-plass med åtte poeng opp til FCK på annenplass.

Tom Høgli spilte 87 minutter som høyreback for gjestene.

Oppgjøret mellom Randers og AaB endte 1-1. Viktor Lundberg scoret for hjemmelaget, mens Kasper Risgård scoret for AaB. Randers er på 3.-plass ett poeng foran Brøndby. (©NTB)