Statistikksenter Eliteserien:

Molde: – For dem av oss med utgående kontrakt denne høsten har det vært minimalt med kontakt med klubbledelsen, for noen har det ikke vær kontakt i det hele tatt, sier Marcus Andreasson.

Etter sju sesonger i MFK-stallen avslutter han sitt lønnsforhold her og fortsetter fotballkarrieren i Lierse i Belgia. Han har skrevet kontrakt for to og et halvt år med Kjetil Rekdals tidligere arbeidsgiver.

– Verst med Aksel

Forsvarskjempen reagerer spesielt på behandlingen av Aksel Berget Skjølsvik, som selv måtte oppsøke MFK-ledelsen for å få den endelige beskjeden om at han ikke er ønsket med videre.

– Det skjedde altså på Aksels siste arbeidsdag. Den avgjørelsen hadde de ganske sikkert tatt tidligere, og klubben burde vært i dialog med alle bosmanspillerne langt tidligere. Det handler om respekt for spillere som har gjort en innsats for klubben og laget i flere år. Dette karakteriserer jeg som mangel på respekt, sier Marcus Andreasson.

Molde førstevalget

Egentlig ønsket han å fortsette i MFK, og forteller at han også var ønsket av Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg har aldri vært så lang tid i noen tidligere klubb. Molde FK og byen Molde kommer alltid til å ha en spesiell plass i mitt hjerte. Og jeg ønsker ikke å sverte klubben på tampen av mitt opphold her.

Når han likevel ikke blir værende i klubben, forklarer han det slik:

– Jeg hadde møte med ledelsen sist torsdag, og ble forelagt et kontraktsforslag. Jeg spilte mine momenter og synspunkt tilbake, og det ble satt en svarfrist til dagen derpå. Men jeg hørte ingenting mer, og tolket det som om det likevel ikke var interessant, sier den svenske veteranen.

(Artikkelen fortsetter)

Ole-Gunnar Solskjær synes det er beklagelig at det tok lang tid for klubben å gi spillere tilbakemelding i høst. Det skal ikke skje under hans ledelse. (Foto: Scanpix)

– Kunne blitt enige

– Jeg fortalte under møtet at jeg hadde tilbud fra andre klubber, men satt med følelsen av at det ikke ble tatt på alvor. De trodde kanskje det var en bløff fra min side.

Han understreker også at dette ikke ville stå på uenighet om den lønnsmessige avtalen.

– Jeg er sikker på at vi kunne blitt enige om det. Hadde jeg bare vært ute etter penger, hadde jeg valgt kinesisk fotball nå, hevder Marcus Andreasson.

For fire sesonger siden fornyet han kontrakten med MFK, etter at han var blitt enig med Aalesunds FK om klubbytte. Også da var det hendelser i MFK-prosessen som var kritikkverdige, mener Marcus, men vil ikke gå nærmere inn på det.

I januar er han på plass i sin nye belgiske klubb.

Vil bli annerledes

Ole Gunnar Solskjær kommenterer Marcus Andreassons innspill på vegne av Molde Fotballklubb, og sier dette til Romsdals Budstikke:

– Vi må ta kritikken til etterretning, og det kommer ikke til å skje igjen. Mitt utgangspunkt er at spillere med utgående kontrakt skal få beskjed om hvordan de ligger an, og hvilke planer vi har med dem, allerede i løpet av juli-august.

Han slår fast at den utsatte tabellsituasjonen utover høsten, sein avklaring om divisjonsnivå og nytt trenerteam gjorde at det tok lang tid i år.

– Må ta nytt steg

Solskjær sier også at det er flere årsaker til at Aksel Berget Skjølsvik ikke fikk ny kontrakt nå.

– Han er en fin spillertype som kunne vært bra å ha i troppen, men han er blitt 23 år og må ta et nytt steg. For å utvikle seg videre trenger han å spille fast på laget, og det kunne ikke vi love ham i Molde. Hvis Aksel er god nok, står døra åpen for ham om ett eller to år. Men nå vil jeg heller gi sjansen til for eksempel Magnus Stamnestrø. Han er en spennende unggutt som jeg har veldig stor tro på.

Marcus-tilbud. MFKs nye manager synes det er synd at Marcus Andreasson forlater klubben.

– Jeg har stor respekt for Marcus, både som spiller og menneske, og vi ga ham et tilbud om ettårskontrakt med et økonomisk innhold i samsvar med dagens situasjon. Før jeg har lært spillerne bedre å kjenne, finner jeg det vanskelig å gi nye, langvarige kontrakter.

– Når Marcus har tatt sitt valg, er jeg ellers sikker på at han får en ny god fotballopplevelse i belgisk fotball, sier Ole Gunnar Solskjær.