LA MANGA (iTromsø): Kongshavn ble hentet fra Vålerenga til Tromsø i vinter. I dag kom han sammen med resten av lagkameratene til spanske La Manga, der klubben skal være de neste to ukene for å spille treningskamper.

— Det er godt å være på plass her. Særlig for oss som bor så langt nord er det fint å komme ned å kjenne på naturgresset, spesielt siden vi til nå har trent innedørs i Skarphallen. Man blir nærmest litt yr av å kjenne grønt gress igjen, sier Kongshavn til iTromsø.

foto
AMBISIØS: Gudmund Kongshavn har ambisjoner om å spille på det norske A-landslaget. Foto: Rune Robertsen

Aldersbestemte landslagMen selv om Kongshavn og TIL nå har forlatt snødekte Tromsø til fordel for Spania, er det mye som står på spill for keeperen. Først og fremst må han konkurrere ut Benny Lekström om plassen i målet.

— Jeg hår flyttet til Tromsø med ambisjoner både for meg selv og laget. Når det er sagt har Benny imponert meg på trening, men det slik i alle lag at de som vil spille må prestere i kamp, sier Kongshavn til iTromsø.

Dersom målvakten leverer tror han at både landslag og proffmuligheter vil komme etter hvert.

— Planen er å gjøre noen gode år i Tromsø før jeg har som mål å komme meg til utlandet. Jeg har vært på mange aldersbestemte landslag, og har naturlig nok som mål å komme på A-landslaget også, sier Kongshavn.

- Gjør hverandre bedre

Hovedtrener Steinar Nilsen konstaterer at kampen om keeperplassen er hard.

— En veldig god og jevn konkurransesituasjon der begge kvaliteter til å være førstevalg. Det blir kriging gjennom hele sesongen for å få lov til å være førstevalget, spår treneren stående noen mener unna gressbanen på et for dagen regntungt og vindfylt La Manga.

Han mener konkurransesituasjonen er gunstig.

— Jeg merker at mentaliteten til både Gudmund og Benny smitter over på hverandre, og at de gjør hverandre bedre, sier Nilsen.

Torsdag får vi svaret på hvem som får tillit i kamp. Da spiller TIL sin første treningskamp for sesongen.