Onsdag kom den tragiske nyheten om den svenske fotballprofilen Klas Ingessons bortgang, etter flere år med blodkreft.

Klas Ingesson (i rullestol) gratulerer Elfsborg-spillerne etter 3-1-seieren over Häcken i april. Ingesson var allerede syk, men fortsatte å bidra for klubben. Foto: DIGITALSPORT

Lørdag ble Ingesson hedret på Allsvenskan-arenaer over hele Sverige, i sammenheng med siste serierunde.Elfsborg, klubben der Ingesson var trener frem til for to uker siden, stilte med nydesignede drakter i anledning deres bortekamp mot IF Brommapojkarna.

På Elfsborgs drakter var det et bilde av Ingesson på brystet.

Kampen fikk en enda mer alvorlig ramme fordi Brommapojkarna også er en klubb i sorg. Deres midtstopper, den tidligere Stabæk-spilleren Pontus Segerström, døde nemlig av kreft i oktober

— Vanskelig å fokusere

Elfsborg spiller for bronsen lørdag. Dersom de vinner mot Brommapojkarna, og AIK taper mot Kalmar, blir de nummer tre i serien. Men kaptein Anders Svensson innrømmet før kampen at det har vært vanskelig å fokusere på medaljejakten.

— Det er ganske vanskelig å fokusere, men når vi går ut på banen kobler man bort det andre. Vi har med oss Klas' ord og tanker inn mot kampen. For Klas' skyld er det bare å gå ut, kjøre og tømme oss, og se om vi kan ta medaljen som Klas så gjerne ville ha, sier Svensson til svenske CMore ifølge Expressen.

Ingesson fikk en svært minnerik fotballkarriere. Han var en viktig brikke da Sverige tok bronse i USA-VM i 1994, og spilte for klubber som PSV Eindhoven, Bologna og Marseille.

Han ble ansatt som trener i Elfsborg i september 2013, men trakk seg fra stillingen på grunn av sykdom to uker før dødsfallet.