Om fem dager kan Sogndal sende storebror Brann ned en divisjon.

Søndagens duell er den viktigste seriekampen på Stadion på mange år. Minst ett av lagene rykker direkte ned.

Forhåndssalget av billetter gjenspeiler begivenhetens betydning.

— Jeg utelukker overhodet ikke at det kan bli fullt, sier Branns salgssjef Dag Frode Algerøy.

Derfor kan det selge ut

Stadion har en publikumskapasitet på 17.600. Branns konservativt utregnede anslag, sier at salget til kampen i alle fall vil passere 14.000 med god margin.

— Da er vi forsiktige. Mot Rosenborg i august, solgte vi 3000 billetter på kampdagen. Gjør vi det samme nå, blir det i alle fall fullt, sier Algerøy.

Brann har vært noe usikre på om Sogndal-sympatisører vil klare å fylle sin bortekvote på 849 billetter. Men sogningenes arrangementssjef Geir-Inge Heggestad, røper overfor BT at det ligger an til å gå.

Sogndal selger ut sin kvote

— Vi regner med å selge alle våre billetter. Det var fullt på Sogndal-feltet i fjorårets kamp i Bergen, som var langt mindre viktig enn denne. Salget hittil tyder også på at vi klarer det, sier Heggestad.

Sogndal stiller med busser for de tilreisende fra fjordfylket, så langt det er nødvendig. Heggestad sier folk må bestemme seg fort, hvis de vil på kamp.

— Hos oss er det førstemann til møllen nå. Mobiliseringen er i full gang i Sogn, sier han.

Algerøy understreker som sin kollega i Sogndal at det er lurt å være tidlig ute med å kjøpe billett. På kampdag ventes det køer, selv om Brann kjører full bemanning i salgslukene og utenfor Stadion.

— Dette er årtusenets viktigste kamp på Stadion. Hvis bergenserne kjenner sin besøkelsestid, og 16.500 stiller for å støtte Brann, er jeg sikker på at det vil gi laget et sinnssykt kick. Det vil være den beste hjelpen spillerne kan få, sier Algerøy.

Grønner: — Trenger all støtte

Brann-profil Erik Huseklepp har sagt at laget ikke kan forlange eller forvente publikums støtte, når resultatene har vært så elendige som de har vært.

FULLSATT?: Brann utelukker ikke at det blir helt utsolgt i den ekstremt viktige seriekampen mot Sogndal søndag. Taper Brann, rykker de ned i 1. divisjon. Tar de poeng, vil spenningen leve inn i siste serierunde. Foto: Rune Nielsen

Men det virker som supporterne stiller seg bak laget. Jonas Grønner uttalte til Ballspark mandag, at den 12. mann kan få avgjørende betydning i thrillerinnspurten.— Jeg forstår godt at Huseklepp sier vi ikke kan be om så mye, men alle i Bergen vil vel at vi skal spille i eliteserien neste år, og da trenger vi virkelig all støtten vi kan få, sa Grønner.

Frykter været

I øyeblikket er det kun én mørk sky over Branns billettsalg. En mørk sky i ganske bokstavelig forstand.

— Værmeldingen er dårlig. Det er min største bekymring, sier Dag Frode Algerøy.

Brann budsjetterte før sesongen med et tilskuersnitt på 13.333. Før siste hjemmekamp, er snittet på 11.584. Trond Mohn har uansett garantert for å dekke inn tilskuersmellen økonomisk.

Branns tilskuertall

Brann har totalt solgt 162.179 billetter til sine 14 hjemmekamper denne sesongen.

Det gir et snitt på 11.584 tilskuere per kamp.

Bare Rosenborg har et høyere hjemmesnitt enn Brann.

Brann Stadion har en tilskuerkapasitet på 17.600. I gullsesongen 2007 var Branns publikumssnitt 17.224.