TEL AVIV (aftenposten.no): Norge er svært nære en semifinale i U21-EM. Plassen blir trolig sikret tirsdag, hvis et utslått England gjør jobben og tar poeng fra Israel. Norge møter selv Italia.

Det gjør laget med fire nye spillere. Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Joshua King og Valon Berisha ankom alle Israel grytidlig lørdag morgen og er klare for spill mot Italia og senere i turneringen.

— Det var kjempefint å komme ned her og se guttene igjen. Det er en stund siden jeg har vært med på U21-laget nå, så det var godt å se dem igjen, sier Markus Henriksen.

Vanskelig å endre

Midtbanespilleren har vært fast på Norges A-landslag en stund og er en forsterkning for den norske toppen. Det samme er Håvard Nordtveit. Men han sier det ikke bare er å komme ned her og knyte på seg skoene og tro at man skal starte.

— Det er det så absolutt ikke. Jeg er forberedt på at det kan bli en rolle på benken. Og hvis det er det beste for laget har jeg ingen problemer med å sitte der. Det er vanskelig å endre for mye på det laget som slo England, sier Bundesliga-proffen.

— Det er mye gode spillere her, så vi får vente og se hva de velger mot Italia, sier Henriksen.

King forberedt på benk

Valon Berisha fikk en omgang for Drillos mot Albania fredag. Han er ikke like forberedt på at det kan bli benken i EM.

- Nei, jeg er ikke forberedt på det. Jeg vil jo spille, jeg har jo ikke komme ned her for å være turist. Det får være opp til treneren, men vi fire som kom ned er i hvert fall disponible, sier Berisha.

Joshua King sitter gjerne på benken hvis spisskollega Marcus Pedersen fortsetter å imponere som han har gjort til nå:

— Så lenge Marcus spiller bra er det bra for Norge. Jeg vil gjerne bidra og er klar for det, men det blir vanskelig for meg å spille nå som Marcus har gjort det så bra. Men jeg tror det blir bruk for oss begge, sier King.

- En styrke

Landslagstrener Tor Ole Skullerud sier han er glad for å ha så mye gode spillere å velge blant.

— Det blir på sett og vis vanskeligere å ta ut et lag nå, men jeg ser ikke sånn på det. Jeg tenker mer på at det er en styrke for oss at vi er flere. Vi måtte ha påfyll av spillere nå, troppen trengte det. Og så er det godt å få inn noen friske bein og nye ansikter også. Vi skal klare å ta ut et slagkraftig lag, sier Skullerud.

- Vi har kommet ned for å bidra til at laget skal nå langt, og hvis vi skal ut i en semifinale, som det ser ut nå, så trenger vi alle spillerne vi har. Det blir nok bruk for oss til slutt. Men det blir vanskelig å bytte ut et ag som gjorde det så bra og slo ut England, sier Markus Henriksen.