Manchester United-manager Louis van Gaal har vært under et visst press i det siste, etter at hans lag ikke har prestert opp mot det forventede.

Storklubben har tapt sine siste tre kamper, ligger på femteplass i Premier League, ni poeng bak ligaleder Leicester, og ble slått ut av Champions League etter gruppespillet.

I dag møtte managerveteranen pressen etter at det de siste dagene har vært mange skriverier i britiske medier om at han er nær ved å miste jobben på Old Trafford. Det endte dramatisk.

Van Gaal brukte noen minutter på å stramme opp de oppmøtte journalistene, før han stormet ut fra seansen etter snaue fem minutter med et sarkastisk "god jul". Det melder ESPN. Flere britiske medier, blant annet The Guardian, rapporterer at nederlenderen var tydelig opprørt og sint, og at pressen kun slapp til med tre spørsmål.

— Er her bare på grunn av reglene

— Har noen i dette rommet en følelse av at de burde ha sagt unnskyld til meg? Ingen? Det er derfor jeg spør. Det virker som jeg allerede har fått sparken, ut fra det jeg har lest, sa van Gaal.

Spekulasjonene, spesielt i engelske aviser, har gått på at José Mourinho, som nylig fikk sparken i Chelsea, kan komme til å ta over i sjefsstolen på Old Trafford.

— Min kollega (Mourinho, journ. anm.) har allerede vært her. Hva tror dere skjer med min kone? Eller mine barn? Eller med mine barnebarn? Eller med Manchester United-fansen? Eller mine venner? Hva tror dere? De har ringt meg mange ganger, og også Arsène Wenger har uttalt seg om det, sa en opprørt van Gaal.

— Tror dere virkelig at jeg ønsker å snakke med media? Jeg er her bare på grunn av Premier League-reglene. Jeg er nødt til å snakke med dere, slo han fast.

- Får støtte

64-åringen hevder at United-leder Ed Woodward og managerlegenden Sir Alex Ferguson har gitt ham sin støtte den siste uken.

— Man må se på fakta, og når jeg har blitt oppringt av Alex Ferguson, David Gill og Ed Woodward på grunn av noe dere har skapt, så er ikke det bra, det er ikke fakta. Og nå må jeg svare på spørsmål. Jeg tror ikke jeg ønsker å gjøre det, sier han.

— Jeg ønsker dere en god jul og kanskje også et godt nytt år når jeg ser dere. Kos dere med vin og en bit pai. Farvel, avsluttet van Gaal presskonferansen med før han stormet ut etter fire minutter og 58 sekunder.