Plassen i eliteserien 2014 er sikret, og nå har Sandnes Ulf begynt å se framover mot 2014. Klubben vil teste flere prøvespillere i løpet av de kommende ukene.

– Vi trener hele november, og da vil vi ha flere ulike typer prøvespillere på besøk. Blant annet har vi et våkent øye på spillere i 1. divisjon som er på utgående kontrakt, sier daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenbladet.

Aftenbladet kjenner til at Sanel Kapidzic fra Vard, Ole Kristian Langås fra Ull/Kisa og Kent Håvard Eriksen fra Elverum er blant de aktuelle. I tillegg har klubben tidligere bekreftet at de følger Mjøndalens Pål Alexander Kirkevold. Romerikes Blad melder dessuten at U21-landslagsspiller Simen Kind Mikalsen er på klubbens ønskeliste. Samtlige spillere står uten kontrakt i år.

– Jeg kommenterer ingen navn før vi har avtaler i boks med spillernes klubber, sier Espedal.

Jakter spisser

Felles for tre av de fem Ulf-aktuelle spillerne er at de har scoret brukbart med mål for svake 1. divisjonslag.

Den dansk-bosniske 23-åringen Sanel Kapidzic scoret 13 mål på 27 kamper for Vard, deriblant to scoringer i 5-3-seieren over Bryne i siste serierunde. Fra 2008 til 2012 spilte han 35 kamper og scoret 7 mål for AGF Aarhus i den danske Superligaen.

Ull/Kisas Ole Kristian Langås scoret 14 mål for laget som i siste serierunde berget plassen på Vards bekostning. 20-åringen hadde sitt store gjennombrudd i år, etter å ha spilt en anonym rolle i fjor.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier Langås.

Elverums Kent Håvard Eriksen er 20 år, 189 centimeter lang og har scoret 12 mål for 1. divisjons desiderte tabelljumbo, Elverum. Ifølge Haugesunds Avis trener Eriksen denne uken med FKH, men kan komme til Sandnes senere i måneden.

Kirkevold ikke hørt noe

Mjøndalens Pål Alexander Kirkevold er i dialog med flere klubber, men har ikke signert for noen ennå.

– Foreløpig har jeg ikke tatt noen avgjørelse. Det er mulig agenten min har vært i dialog med Sandnes Ulf, men jeg har ikke hørt noe, sier Kirkevold.

Simen Kind Mikalesen er i dialog med Vålerenga, og står også på Lillestrøms liste, ifølge Romerikes Blad.