NORGE — NEW ZEALAND 1-1

RANDABERG (Aftenbladet): Etter en tam førsteomgang kom Even Pelleruds kvinnelandslag sterkt pause i innendørslandskampen i Randaberg Arena, og sikret seg helt fortjent uavgjort mot New Zealand. Gjestene fra den andre siden av jordkloden kom til Norge etter et 1-2-tap for Frankrike, og bød på god motstand.

Laget er ranket som nummer 19 på den siste FIFA-rankingen og er i likhet med Norge kvalifisert for neste års VM i Canada. Norge er for øvrig nummer 9 på den samme FIFA-rankingen.

Før pause var det lite Norge hadde å by på, laget var tamt og fikk til lite kollektivt angrepsspill. Derfor var det heller ikke ufortjent at New Zealand tok ledelsen, da Amber Hearn avsluttet fra kort hold, etter en dårlig norsk klarering.

I andre omgang kom Ada Stolsmo Hegerberg inn, mens Isabell Herlovsen ble flyttet ned på midtbanen.

Trener Even Pellerud sier at byttet mellom Herlovsen og Hegerberg var planlagt.

- Jeg hadde lyst til å se Ada som spiss, og Isabell er god i begge posisjoner, mener han.

Det ga Norge mer pondus, og laget begynte å skape sjanser. Men det var ikke før snaut ti minutter gjenstod at utlikningen kom. Herlovsen kom seg fri på venstresiden, og det som kunne minne om et innlegg gikk via den bortre stolpen og i mål.

— Det var et skudd, ikke noe innlegg. Det er alltid ledig i krysset, humret Isabell Herlovsen etter innendørslandskampen.

Norge trykket på for å få et vinnermål, men det kom ikke.

Herlovsen gir kredit til motstanderen:

— De løp mye, både offensivt og defensivt, og ga oss god matching. Dette er en lag vi kan komme til å møte i VM, så det var en nyttig erfaring for oss, sier den nybakte cupmesteren.

Trener Pellerud ble litt overrasket over New Zealand.

— Jeg vet at det er et godt lag, jeg har møtt dem også da jeg var sjef for Canada. Men jeg hadde ikke ventet at de skulle stå så høyt. Og det presset holdt de faktisk i 90 minutter. Det var god læring for oss, sier Pellerud til Aftenbladet.

De to lagene møtes til ny landskamp i samme arena torsdag.

KAMPFAKTA

Privatlandskamp fotball kvinner

Norge-New Zealand 1-1 (0-1)

Randaberg Arena, 913 tilskuere

Mål: 0-1: Amber Hearn (35), 1-1: Isabell Herlovsen (81)

Gult kort: Ingen

Dommer: Linn Andersson, Sverige

Norge (4-5-1): Ingrid Hjelmseth - Hedda Strand Gardsjord, Trine Rønning, Marita Skammelsrud Lund, Kristine Minde - Caroline Graham Hansen (Synne Sofie K. Jensen fra 71.), Lene Mykjåland, Maren Mjelde (Gry Tofte Ims fra 78.), Guro Reiten (Ada Stolsmo Hegerberg fra 46.), Emilie Bosshard Haavi - Isabell Herlovsen.

New Zealand (4-3-3): Erin Nayler - Ria Pervical, Rebekah Stott, Abby Erceg, Ali Riley - Annalie Longo, Katie Hoyle, Betsy Hasset - Helen Collins (Hannah Wilkinson fra 71.), Amber Hearn, Sarah Gregorius.