Line og Thomas er trønder og romsdaling — og har bryllupsfest på Aker stadion mens Molde spiller på Lerkendal.

– For én gangs skyld så må det være lov å håpe på uavgjort, flirer kommende brudgom og Molde-supporter Thomas Tennøy fra Molde.

Lørdag 27. juni gifter han seg med sin Line Dahle i domkirka i Molde. Line er trønder, og paret har en liten gutt og bor sammen i Trondheim.

– Thomas er veldig moldesupporter, og jeg er egentlig ikke så interessert i fotball – men når jeg er på kamp blir jeg som oftest veldig engasjert. Spesielt i kampene mot Molde, sier Line.

Ole Selnæs og Rosenborg er serielder før møtet med Vegard Forren og Molde. Foto: NTB scanpix og Glen Musk

– Første gang jeg så Line sint var faktisk på Aker stadion da Molde sikret seriegullet, forteller Thomas. Det var i 2012, og de hadde vært kjærester i rundt ett år.– Jeg skulle da liksom ikke bry meg, så det skulle gå bra å bli med på kamp. Men så satt jeg sammen med et par huleboere, og da klikka det for meg, sier Line og ler.

– Etter 2-0-målet, og vi ser jubelscener hvor Solskjær sklir på kne på banen, sier Line bare: Itj snakk te mæ før vi kjem ut i bilen, forteller de lattermildt via telefon fra Trondheim.

Ikke planlagt

Datoen ble satt for omtrent ett år siden, og da de booket festlokalet på Aker stadion fikk de beskjed om at det var forbehold om at det ikke var hjemmekamp den datoen.

Spenningen var derfor stor da terminlistene ble lagt ut i vinter.

– Først så vi at det var bortekamp, deretter så vi at det var mot Rosenborg. Da tenkte vi bare at det hadde vært typisk om det ble lørdagskamp også – og da ble det sjølsagt det, sier Thomas.

Og kampstart er midt under festtalene.

– Tidenes sjølmål

Thomas spiller sjøl fotball, og mange av fotballkompisene kommer til Molde i bryllupet.

– Tenk om Rosenborg vinner da, så sitter vi på bryllupsfest på Aker stadion med en stor gjeng sjølgode og glade rosenborgsupportere. Da har jeg begått tidenes sjølmål, flirer han, og legger til:

– Nei da. Det er gode venner og familie, så vi regner med stemningen blir fin uansett utfall. Vi regner med at det kommer til å bli mye moro med dette utover kvelden.

Blå-hvitt tema?

– Vi må spørre – blir det det blått og hvitt på festen?

– He he, nei. Jeg har også satt krav om at vi skal dekke til MFK-logoen i baren, sier Line.

– Ja, det er nok tryggest, samtykker Thomas og legger til:

– Og selvfølgelig håper jeg egentlig på moldeseier.