Kåre Ingebrigtsen måtte selvsagt ty til en vittighet som vanlig, men ellers var det mye alvor over Brutter'n da Adressa ringte og spurte "hva nå?", i går kveld.

Glimt sendte Odd hjem med 3-2 og nedrykk, og kunne selv feire kvelden som eliteserielag.

— Jeg har hatt som ambisjon å trene et elitelag om noen år, så dette var en bonus, sa Ingebrigtsen etter kampen. Glimt hadde kontroll etter en forrykende åpning, og selv om fansen bet negler i spenning, var Kåre rolig:

- Ingen fare

— Jeg følte aldri at det var noen fare. Odd fikk et par heldige mål, men skapte egentlig ikke så mye.

- Hva blir utfordringen for deg?

- Ikke større enn den ville vært i 1. divisjon. Vi skal trene og gjøre akkurat det samme som ellers. Jeg skal jobbe hardt for å få disse gutta til å forstå at de virkelig er så gode. Hvis vi ser på det Glimt har gjort i år, så har de vært best mot de beste lagene.

Større krav

— Men det har svingt litt for mye. Stabiliteten må opp på et høyere nivå. Glimt har spilt noen år på dette nivået nå, og det er et adskillig større trøkk i eliteserien. Glimt må opp på det nivået. Vi må søke god kampmotstand i vinter, og vi må opp på et høyere nivå på hver eneste trening. Det vil bli stilt større krav til hver enkelt, lover den påtroppende treneren.

- På tide å gi seg

Erik Hoftun spilte sin siste kamp i går. Nå reiser han til Trondheim for å bli assisterende RBK-sportsdirektør.

-Det er vemodig å skulle legge opp, men i en alder av 38 år var det jammen på tide. Vi gjennomførte denne kampen på en fantastisk måte. Egentlig kan man ikke ønske seg mer enn dette, jublet Erik, som ikke har latt seg affisere at ekspertisen har dømt Glimt nord og ned i kvaliken. *.Det har med fokus å gjøre for vår del. Vi hadde lite å spille for i de tre siste seriekampene, og en del spillere flyttet fokus mot kvaliken i stedet, sa Erik til TV2. ## En ny Erik?

Trener Ingebrigtsen er nødt til å se seg om etter en ny Erik Hoftun, og de vokser ikke på trær.

-Erik slutter, og han må erstattes av en ung utgave. En på rundt 30. Nei, alvorlig talt; vi trenger en spiller i hver lagdel. Framover har vi to gode kanter og en god spiss, men vi må ha en mye bredere stall. Laget er fullt av unggutter som skal dyrkes videre og utvikles, men de skal ikke inn og føle ansvar i eliteserien. De skal inn for å få erfaring. Min ambisjon som trener er å utvikle fotballspillere som vil noe og som skal bli veldig gode på litt sikt, sa Kåre Ingebrigtsen, før han kastet seg ut i feiringen i polarnatta.