John Arne Riise hadde spilt seks kamper for sin nye klubb Aalesund. Alle unntatt en hadde endt med tap.

I to kamper har han ikke vært på banen. Da har Aalesund vunnet sine kamper.

Derfor var det som skjedde på den beskjedne arenaen Moa Stadion i utkanten av Aalesund viktigere enn som så for John Arne Riise. Han ville vise alle at han ikke var kaptein på et lag som taper og taper. Det skulle komme til å holde hardt, men det holdt. Lillebror Bjørn Helge Riise mente at dette hadde broren fortjent.

— Veldig bra for John Arne, og kanskje mediene kan gi ham litt mer kred, sa den yngste Riise til NTB.

To cornere unna seier

Kampklokka til dommeren galopperte mot 90 minutter. Aalesund under ledelse av kaptein midtstopper John Arne Riise lå under 1–3. De var i ferd med å bli ydmyket og smått latterliggjort av bydelslaget fra Aalesund. Herd som til daglig holder til i 3. divisjon avdeling 8 var jo ingen målestokk for et lag med Eliteseriespillere.

– Du begynner å tenke. Fa... har vi dummet oss ut? Slik beskrev Bjørn Helge Riise følelsene underveis.

Det var de åpenbart. Sensasjonen var to cornere unna. To John Arne Riise-cornere som snudde alt.

Først i det 87. minutt. En energisk John Arne Riise løper ut for å ta corner fra Aalesunds høyre side. Sola hang lavt over kunstgresset på Moa og keeper feilberegnet. Alle feilberegnet. Unntatt John Arne Riise. Ballen gikk rett i mål. Stillingen var 2–3. Og så i det 88. minutt. En minst like energisk John Arne Riise løper ut til samme cornerflagg. Ballen kommer fra hans venstrefot og er minst like presist slått som i hans velmaktsdager. Mannen som skal score mål Mostafa Abdellaoue dukker opp og setter ballen i mål.

Avgjorde i ekstraomganger

John Arne Riise hadde nærmest på egen hånd berget sitt lag fra ydmykelsen. Tap for et lag fra nivå fire i norsk fotball. Neppe noe å legge til den allerede imponerende fotball-CV’en til John Arne Riise.

Kampen gikk til ekstraomganger. Og da skjedde det som så ofte skjer når et lag som har overpresterte i 90 minutter. Det antatt beste laget avgjorde.

Det var Mostafa Abdellaoue som kom til å avgjøre kampen i Aalesunds favør. Målet kom i første ekstraomgang, men 3. divisjonsslaget hadde ikke helt gitt opp. På slutten av den siste ekstraomgangen kom de på forhånd nederlagsdømte spillerne fra Herd til flere anstendige målsjanser.

Det ble seier til Riise. Nå har han vunnet i cupen med Aalesund. Til helgen kan han vinne poeng i serien med Aalesund. Da er det erkerival Molde som kommer på besøk. De hadde også sine problemer ondag kveld.

Molde slet

Molde skal være gullkandidat i den øverste divisjonen. Grorud jobber for å bli blant de syv beste i 2. divisjon avdeling 1. Det var ingen på Grorudbanen som så denne forskjellen. Hadde det kommet en uten noen som helst kunnskap om norsk fotball for å se denne kampen, ville han ha sagt at det var nivåforskjell. Men han ville ha sagt at det var de gulkledde fra Grorud som hadde tilhold i øverste divisjon.

Lettbeinte og teknisk gode trillet de ballen kjapt forbi trenge og daffe Molde-spillere. Grorud tok ledelsen. Lot Molde gå opp i 3–1 ledelse mot spillets gang. De reduserte og hadde mange muligheter til å avgjøre. Molde vant til slutt 3–2. — Det var nødvendigvis ikke det beste laget som vant, sa Molde-trener Ole-Gunnar Solskjær etter kampen.