LIVERPOOL — MANCHESTER UNITED 0-1

13 minutter før slutt dukket Wayne Rooney opp etter en dødball og banket inn den avgjørende scoringen på Anfield. Målet kom ut av det blå, og var gjestenes første avslutning på mål.

For selv om laget tok med seg tre viktige poeng fra Anfield, kan Louis van Gaals spillere trolig ikke friskmeldes. Etter å ha skapt null sjanser til pause, var tidligere landslagsspiller Ståle Solbakken alt annet enn imponert.

— Ikke United verdig

I pausen mente Solbakken i TV 2-studio at prestasjonen «ikke var United verdig».

— Det var en forferdelig omgang av United, sa Solbakken. Han var heller ikke imponert over det Jürgen Klopps Liverpool viste foran egne supportere.

— Det er nesten ikke verdig de to klubbene her. Jeg blir nesten litt irritert, fortsatte Solbakken i studio.

Hatoppgjøret regnes som et av de mest intense i verden, men det var ikke mye som tydet på før pause. Med unntak av knuffing mellom Lucas Leiva og Marouane Fellaini, og én stor Liverpool-sjanse, var det bare noen småsjanser og kombinasjoner fra Liverpool å skrive hjem om.

Rooney reddet United

United var noe bedre etter hvilen, men slet med å skape sjanser. Det samme gjorde Liverpool, selv om blant andre Emre Can hadde en god mulighet fra distanse.

Skuddet fra cirka 20 meter ble mesterlig reddet av David De Gea i Manchester United-buret.

Liverpool-supporterne fryktet defensive dødballer, der de har slitt voldsomt denne sesongen. Og det var også der oppgjøret ble avgjort.

Utskjelte Marouane Fellaini steg til vers på en corner og headet ballen i tverrliggeren. Nedfallsfrukten banken Wayne Rooney opp i nettaket bak en sjanseløs Simon Mignolet.

— Alle vet hvor viktig denne kampen er, uansett hvordan lagene ligger an. Det er en massiv kamp. Vi trengte de tre poengene, sa Rooney i et intervju vist på TV 2 like etter kampslutt.

Med målet satte Rooney også rekord i antall Premier League-mål for én og samme klubb med 176. – Det visste jeg faktisk ikke. Det er spesielt å score på Anfield. Jeg skal være litt egoistisk og nyte den litt ekstra, sa spissen med et smil.

– Vi tapte et derby for United, så det er ikke lett å være positiv etter dette, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp, ifølge BBC.

Selv om United var svake, var manager Louis van Gaal fornøyd med de tre poengene.

– Det er et stort steg i riktig retning, og jeg er veldig fornøyd, sa den hardt pressede nederlenderen.

Med seieren bykser Manchester United opp på femteplass. For Liverpools del begynner det å se tøft ut å sikre en fjerdeplass og Champions League-spill neste sesong. På niendeplass, har de åtte poeng opp til Tottenham som innehar plassen for øyeblikket.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: