HAMAR: HamKam har vunnet 15 av 23 bortekamper de to siste sesongene.

Kun tre tap i løpet av to sesonger er imponerende. I morgen venter Ranheim i Trondheim.

– Jeg er veldig godt fornøyd med det. Jeg tror ikke det er så mange med en så god statistikk i HamKam. Det er imponerende, samtidig er det alltid viktig å vite hvorfor det er slik.

Skogheim tror at noen kanskje knyter seg litt mer hjemme sammenlignet med borte.

– Det kan fort bli slik. Det kan ligge et lite press der i forhold til hjemmebane og eget publikum. Ofte blir det litt mer plass på bortebane, fordi hjemmelaget ofte vil styre kampen, sier HamKam-treneren, og legger til:

– Det beste er å fortsette bortestatistikken, og bedre hjemmestatistikken.

Foran forrige bortekamp mot Bryne (seier 3-0) hadde Vegard Skogheim og Svein Inge Haagenrud en klar plan en uke før.

– Da hadde vi sluppet inn en del mål i de foregående kampene. Vi startet med teori mandagen før. Onsdag terpet vi fireren bak, så la vi på midtbanen og etter hvert Gundersen som spiss. Det opplegget fungerte veldig bra, sier Vegard Skogheim.

Mot Bryne lå HamKam forholdsvis lavt, og var giftige på kontringer. Blir det noe lignende mot Ranheim?

– Vi møter mer entusiasme nå. Ranheim virker mer giret, og jeg tror vi får et litt annet matchbilde. Vi må flytte bein uten ball. Offensivt tror jeg det blir ganske likt, men vi må være enda mer skjerpet defensivt, sier Skogheim, som har en nesten skadefri tropp nå.

– Pål Ekeberg Schjerve er ute, og har vært det lenge, og Mattis Nerheim sliter litt med en lyske. Bortsett fra det er alle i full trening, så det er veldig positivt.

HA-sporten fikk ikke noe svar på om Thomas Lehne Olsen blir med til Trondheim. Han har trent for fullt de siste dagene. Spillerne får troppen i dag.

Vegar Bjerke sto over mot Bryne på grunn av gule kort, og alt tyder på at han går rett inn igjen på laget.

Ranheim (på 2. plass med 36 poeng) er gode hjemme: 7-2-1. Trønderne slo HamKam 1–0 på Briskeby i vår i en spesiell kamp på en dårlig bane. Kammas seks siste bortematcher: 4-1-1. Med seier rykker HamKam helt opp i ryggen på Ranheim. Nifs. no mener at det er 47 prosents sjanse for hjemmeseier i morgen, 31 prosents mulighet for uavgjort og 22 prosents sjanse for Kamma-seier.