AIK gikk på sitt tredje strake bortetap og synes å ha spilt seg ut av kampen om gullet.

IFK tok ledelsen etter at Kjetil Wæhler traff Tobias Hysen med en langpasning. Sistnevnte scoret sikkert alene med keeper, men var i en mistenkelig offsideposisjon.

Etter en time var det Robin Söders tur til å løpe fra AIK-forsvaret og sette inn 2-0. AIK jaget sin redusering, men den kom ikke før seks minutter før slutt da Nils-Eric Johansson fant nettmaskene.

IFKs Philip Haglund fikk fastsette sluttresultatet på straffe etter 90 minutter.

Malmö leder Allsvenskan etter at alle lagene har spilt 24 kamper med 48 poeng. IFK følger med 47 poeng, mens på AIK fjerdeplass har 42. Torsdag skal AIK ut i Stockholmsderby mot Per-Mathias Høgmos Djurgården. Laget må unnvære Celso Borges som pådro seg sitt tredje gule kort.