Napoli så lenge ut til å tape poeng i sin kamp mandag, men en sen scoring av Gonzalo Higuain borte mot Torino ga dem tre poeng. Dermed sørget de for at Roma ikke hadde sjans til å rykke fra dem i kampen om 2.-plassen i Serie A.

Men hovedstadsklubben vant også. Det var aldri noen tvil om at poengene ville bli igjen i Roma da Udinese var på besøk. Francesco Totti og Mattia Destro ordnet 2-0 til pause.

Målet var ifølge Soccerassociation.com hans 233. seriemål for Roma, klubben han har spilt for hele sin voksne karriere. Mandagens kamp var hans 551. i serien.

– Det var viktig for oss å vinne og komme tilbake i god form. Vi vil holde oss foran Napoli og holde det slik ut sesongen, sa Totti etter kampen.

I annen omgang hadde Roma også god kontroll, men noe usikkerhet spredde seg da Giampiero Pinzi reduserte til 1-2 for Udinese etter 51 minutter. Med tjue minutter igjen punkterte Vasilis Torosidis kampen til Romas fordel. Likevel fikk Udinese nok en redusering ti minutter før slutt, da ved Dusan Basta.

Roma har til tross for seier langt opp til Juventus på tabellen. Hele fjorten poeng skiller de to. Ned til Napoli på 3.-plass har Roma tre poeng. Hovedstadslaget har én kamp mindre spilt enn både Juventus og Napoli. (©NTB)

Roma – Udinese 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Francesco Totti (22), 2-0 Mattia Destro (30), 2-1 Giampiero Pinzi (51), 3-1 Vasilis Torosidis (69), 3-2 Dusan Busta (80).