FC KÖLN – HAMBURG 0-0:

Köln (bt.no): 24 spilte kampen, 50.000 så den fra tribunen. Bård Finne var i sistnevnte gruppe da Köln var tilbake i Bundesliga. Bergenseren ble nemlig ikke funnet plass til i troppen til kampen. Etter å ha fått spilletid gjennom hele sesongoppkjøringen, innrømmer Finne at det var en nedtur å bli utelatt da det gjaldt.

— Det var skuffende, men jeg får ikke gjort så mye med det. I treningskampene har jeg prøvd å vise meg frem så godt jeg kan, og det må jeg bare fortsette å gjøre. Jeg kommer til å være tålmodig og må tenke at det bare er spilt én kamp, sier han til BT.

Etter kampen kjørte Finne rett fra stadion og hjem, mens lagkameratene som hadde spilt tilbrakte lang tid i pressesonen. Interessen rundt kampen var ekstra stor, både fordi det var sesongåpning og fordi Köln er nyopprykket, etter to sesonger i 2. Bundesliga.

Trenerens forklaring

Da den var over, på stillingen 0-0 etter få sjanser, forklarte Köln-trener Peter Stöger Finne-vrakingen kort og konsist til BT:

— Vi har bare plass til 18 spillere i kamptroppen.

Stöger sendte laget ut i en slags 4-4-1-1-formasjon, med den japanske landslagsspilleren Yuya Osako og den gamle Lillestrøm-helten Anthony Ujah som de to fremste. På benken satt angriperen Simon Zoller.

De er blant spillerne Finne må passere i køen fremover. Et par andre angripere, var heller ikke med i troppen.

— Jeg ser ikke på det som umulig å kjempe om en plass på laget. Det er en tøff konkurransesituasjon, men jeg kommer til å utfordre de andre så hardt jeg kan, sier Finne.

Ujah og van der Vaart

50.000 mer eller mindre sprø supportere feiret FC Kölns retur til Bundesliga ved å gaule og hoppe seg gjennom kampen.

— Det var ikke noe å si på stemningen, den var super – med enda litt flere folk enn vi hadde i 2. Bundesliga, sier Finne.

Og den rødhvite veggen bak det ene målet var virkelig et spektakulært syn, med vaiende flagg og et tilsynelatende utømmelig lager konfetti. Köln så ikke så verst ut på gresset heller.

Ujah burde headet Köln i ledelsen noen minutter etter pause, da han fikk stå helt fri og heade langt inne i Hamburg-boksen, men keeper stoppet forsøket. Bortelagets store stjerne, Rafael van der Vaart (eks-Real Madrid), slo gode dødballer og løsnet et par halvfarlige skudd, men heller ikke han greide å lure ballen i nettet.

At det endte 0-0 var helt greit, totalt kom det bare syv skudd på mål i kampen. For øvrig kom Hamburgs nordmann, Per Ciljan Skjelbred, heller ikke på banen.

- Engstelige

Köln-treneren var mellomfornøyd med ett poeng. Journalist Philipp Selldoof, som følger Köln for Süddeutsche Zeitung, tror de fleste i klubben er lettet etter å ha kommet fra det uten tap.

— Uavgjort er ikke skuffende. Köln var engstelige for Hamburgs rutine i forkant, og litt usikre på om de kunne overføre spillet sitt fra nivå to til Bundesliga, men de viste at de takler nivået. Hamburg er ikke et dårlig lag, så dette var en fin start for Köln, sier Selldoof.

— Ett poeng var greit å få med seg. Laget gjorde en ok førstematch, og det viktigste var å begynne poengsankingen. Vi må bare fortsette å ta poeng jevnlig, sier Finne.

Neste gang Köln skal i aksjon, er borte mot Stuttgart på lørdag.