Storhamar — Stavanger Oilers 3-0 (0-0,1-0,2-0) (3-3 i kamper best av syv):

HAMAR OL-AMFI: Stavanger Oilers misbrukte den første muligheten til å sikre NM-finale.

Storhamar vant 3-0 og utlignet dermed til 3-3 i semifinalen.

Nå blir det kamp sju i Stavanger lørdag ettermiddag. Det betyr vinn eller forsvinn. Vinneren av den kampen spiller NM-finale mot Lørenskog.

— Vi kunne ikke komme hit og tro at vi skulle vinne. Vi taper for et bedre lag i dag. Vi ser slitne ut. Vi var gode i 7-8 minutter i tredje periode, men må score mål. Vi spiller dårlig med puck, har dårlig timing og blir utspilt i det fysiske spillet. Det straffer seg, oppsummerer trener Petter Thoresen overfor TV 2. Han er klar på hva som må bedres foran den sjuende og avgjørende kampen lørdag:

— Vi må klare å beholde roen og spille bedre med puck. Vi gir bort noen mål som er helt nødvendig. I tillegg må vi være kontrollert desperate, det var Storhamar i dag.

Åpnet sterkt

Premissene var klare før den sjette semifinalen i NM-sluttspillet.

Med seier gikk Stavanger Oilers videre til NM-finalen, mens Storhamar måtte vinne for å unngå sommerferie.

På forhånd proklamerte de at de skulle komme ut med høyt press.

Det gjorde til gangs.

Storhamar var nære scoring flere ganger de første minuttene. Oilers klarte ikke å stenge igjen i midtsonen, og Storhamars to første rekker fikk gang på gang sette fart framover.

Flere ganger vant Storhamar pucken i egen sone og kontret.

Oilers kom mye bedre med etter utvisningen til Mats Larsen Mostue halvveis i perioden. Derfra og ut var Oilers klart best. Spesielt i overtallet helt på slutten var de nære scoring.

Men det sto 0-0 etter første periode.

Syv dramatiske sekunder

I andre periode var kampen mer jevnspilt. Fram og tilbake. Harde taklinger. Og stort sett godt forsvarsspill.

Litt over halvveis i perioden kontret Oilers ved Dan Kissel. Han fintet ut Patrik Bäärnhielm og avsluttet med backhand.

Oskar Östlund reddet med beinbeskyttelsen. Returen havnet hos Philippe Cornet. Han avsluttet i stolpen!

Sju sekunder etter Cornets stolpetreff var marginene med Storhamar. Mikael Zettergrenfikk en tversoverpasning fra Erik de la Rose foran mål. Han skjøt på direkten - rett i krysset! Dermed 1-0 til hjemmelaget.

Avgjorde

Den siste perioden åpnet rolig og litt nervepirrende. Så sa det pang. Stavanger Oilers måtte fram, og presset voldsomt på utover tredje periode.

De maktet bare ikke å få pucken i mål.

Litt over halvveis i siste periode mistet Mats Larsen Mostue pucken ved egen blå. Hampus Gustafsson taklet ham, og vant pucken inntil vantet.

Han spilte til Patrik Bäärnhielm på vei fram, som sammen med Jacob Berglund kom alene mot Oilers-back Dennis Sveum.

Bäärnhielm spilte pucken på tvers til Berglund, som sendte pucken forbi Ruben Smith.

2-0. Dermed måtte Oilers ofre alt framover.

Samme mann satte 3-0 i åpent mål med to minutter igjen.