STAVANGER (Aftenbladet): I motsetning til tidligere år satser Viking denne sesongen på å spille med kanter som trekker innover i banen. Ønsket er å gjøre kantspillerne mer spillbare og samtidig skape rom for to offensive backer. Yann-Erik de Lanlay er en av spillerne som har merket forandringen. I sesongens første treningskamper har han spilt venstrekant, men foreløpig har han viste lite igjen i den nye posisjonen.

Jonevret har imidlertid fortsatt tro på at det skal løsne for den talentfulle spilleren.

— Vi kommer til å fortsette med ham som venstrekant. Foreløpig har han ikke funnet rollen sin helt, men vi skal jobbe mer med det. Han må bli enda flinkere til å finne rom, også ønsker vi at han skal komme til flere avslutninger, sier Jonevret.

Trives

22-åringen trives i den nye rollen og tror han kan utrette vel så mye der som på høyrekanten.

— Jeg synes det er spennende å prøve meg på venstrekanten. I den posisjonen blir jeg mer truende og det er lettere å utfordre begge veier, sier De Lanlay.

Han innrømmer at prestasjonene i treningskampene har vært varierende, men er sikker på at det over tid vil ordne seg.

— Nå har vi kun spilt noen få treningskamper. Jeg tror jeg kommer til å få ballen mer i den posisjonen. På høyrekanten ble jeg ofte isolert og stående å vente på at noen skulle spille ballen til meg. Nå er det enklere for meg selv å ta initiativ til å skape noe, sier han.

- Ser bra ut

I lørdagens treningskamp mot Haugesund starter han igjen på venstrekanten. Kjell Jonevret ønsker at samtlige spillere skal få mye spilletid i de to neste treningskampene mot FKH og Bryne. Derfor vil han gjøre flere forandringer underveis i kampene.

— Jeg synes det begynner å se veldig bra ut. Stadig flere begynner å forstå rolle sin i laget. Vi ønsker selvfølgelig å slå Haugesund, men vi har hatt en veldig hard treningsuke, så det er nok flere spillere som vil merke at beina er tunge, sier Jonevret.

Sannsynlig Viking-lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Joakim Jørgensen, Björn Daniel Sverrisson, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.