BUDAPEST (adressa.no): Landslagsjentene får mye av fokuset når det ender med suksess, men i år fortjener trenerne vel så mye oppmerksomhet.

Det mener Camilla Herrem.

— Thorir (Hergeirsson), Mia (Hermansson Högdahl) og Mats (Olsson) forbereder seg så vanvittig bra til alle kampene. De har vært ekstremt gode i år, og jeg vil bare sette pris på det også. Det er mye om oss spillere hele tiden, men de i trenerteamet gjør en fantastisk jobb, sier hun til adressa.no.

Herrem forteller at Thorir Hergeirsson kan holde noen taler som gir frysninger før kampstart.

— Han vet akkurat hva han skal si. Thorir har vært i gamet veldig lenge, og det er ikke alle som klarer å holde hodet kaldt i sånne øyeblikk. Men han er ekstremt god på det, sier venstrevingen.

Taktisk sterk

I det hele tatt mener landslagsvingen trenerteamet har gjort sitt beste mesterskap siden Hergeirsson tok over som landslagssjef i 2009. — Ja, helt enig. Dette er trenerteamet sitt beste mesterskap så lenge jeg har vært med, sier Ida Alstad, som mesterskapsdebuterte samme år.

— De er gode taktisk i møtene, og de har vært flinke til å bygge oss opp, gi oss tillit og selvtillit. Det har vært en mer positiv stemning der også. Når man har et ungt lag er det ikke alltid det hjelper å kjefte så mye, sier hun.

Taler som kan gi frysninger

Etter semifinaleseieren over Sverige var det flere spillere som mente de hadde full kontroll på alt svenskene hadde å komme med.

Den følelsen var ikke noe annerledes i finalekampen mot Spania.

— Trenerteamet har fått oss til å konsentrere oss om det vi skal konsentrere oss om, og har vært flinke til å være veldig konstruktive. Videoklippene vi har fått er så konkrete, og vi vet nøyaktig hva alle lag kommer med. Det tror jeg er mye av grunnen til at vi står her med gull, sier Herrem.

Håndballjentene kommer hjem til Norge rundt klokken 18.00 mandag. Vi sender ankomsten direkte på våre sider.