Manchester United — Stoke 3-0

Manchester United fant tilbake til sitt gamle jeg da de scoret flotte mål og bød opp til sjelden god underholdning i tirsdagens 3-0-seier mot Stoke.

United har, med rette, blitt beskyldt for dørgende kjedelig fotball denne sesongen, men mot Stoke våknet laget midlertidig opp fra dvalen.

Mål av Jesse Lingard, Anthony Martial og Wayne Rooney ga United alle poengene mot et svakt Stoke, og i tillegg til å score tre mål spilte hjemmelaget til tider gnistrende fotball.

– En veldig god kamp. I første omgang spilte vi god angrepsfotball og scoret fantastiske mål. Vi skapte flere sjanser, og i annen omgang kontrollerte vi kampen i tillegg til å score det tredje, sa Louis van Gaal i et intervju vist på TV 2. Det er altfor tidlig å friskmelde de røde djevlene, men den gode kampen gir hvert fall spillerne en god porsjon selvtillit.

I tillegg sendte de ut et viktig signal drøye 24 timer etter at byrival Manchester City kunngjorde at de har fanget Pep Guardiola som sin nye manager fra og med neste sesong.

Drømmemål av Martial

Manchester United hadde ikke scoret på hjemmebane i første omgang siden 30. september, men mot Stoke klarte de å sette to baller bak motstanderens keeper de første 45 minuttene.

Først gjorde Lingard slutt på måltørken da han stupheadet Cameron Borthwick-Jacksons perfekte innlegg fra kloss hold etter et kvarters spill, og etter halvspilt omgang doblet Martial ledelsen etter et fantastisk angrep.

Angrepet ble startet i eget forsvar, og etter et par trekk fikk Rooney ballen høyt i banen. Han fant en ensom Martial, som svarte med å bruke én touch før han skrudde ballen vakkert i lengste hjørne.

Scoringen var sesongens mål for Uniteds del, og kanskje også det peneste laget har scoret under Louis van Gaal.

Etter målet kom Stoke noe mer med, men uten å sette David de Gea på noen prøver.

Fem poeng bak 4.-plassen

2-0 sto seg til pause, men etter 53 minutter punkterte United kampen da Rooney bredsidet ballen i mål etter et mønsterangrep som involverte Martial og Juan Mata.

Scoringen kom like etter at Rooney hadde fått et mål annullert for en liten dytt på Glen Johnson.

Etter 3-0-målet gikk mye av lufta ut av hjemmelaget, og det virket som om de var mer opptatte av å holde nullen enn å risikere altfor mye framover.

På tross av seieren er United fremdeles fem poeng bak den viktige fjerdeplassen, og laget er avhengig av flere slike kamper for å holde håpet om å returnere til mesterligaen neste sesong.

For Stoke var kampen den tredje på rad uten scoring, og laget er nå nummer ni i serien.