På kveldens årsmøte la ikke «Salo» skjul på at ambisjonen om å utfordre de desiderte toppene i norsk eliteserie lever i beste velgående. Stordabuene ble nummer syv i seriespillet denne sesongen. Og vinner de morgendagens hjemmekamp mot Haslum, er semifinaleplassen i sluttspillet allerede sikret.

— En sportslig god sesong i opprykksåret. Som forhåpentlig blir avløst av noe enda bedre neste sesong, tenker Salomonsen. Han har på plass en ny trener i danske Jesper Holm, og håpet er at minst to klassespillere skal signere for klubben innen sommeren kommer.

— Nå vil ikke trenerskiftet gjøre noe stort lønnsmessig utslag. Men vi må ta høyde for at Holm vil ha på plass et støtteapparat som også koster noen kroner. Og treffer vi med spillerforsterkninger, er heller ikke det gratis.

Stords styreleder avviser ikke at klubben kan få heltidsspillere i sine rekker, avhengig av hvem den får napp hos. Derfor økes lønnsbudsjettet fra beskjedne 1,3 millioner til 2,3 millioner om man sammenligner 2013 med 2014. — Noe av forklaringen på økte lønnsutgifter er også at vi hadde en lønnet daglig leder bare seks måneder i fjor. Mot hele året i 2014. Stord Handball opptrådte økonomisk uansvarlig i mange år, før elitesatsingen ble skilt ut som eget særidrettslag i 2011. Salomonsen sier håndballmiljøet har lært av sine feil.

— Vi er opptatt av å drive klubben sunt og troverdig. Og selv om vi nå har gjennomført vårt tredje strake driftsår med positivt resultat, har vi beina godt plantet på jorda. For fundamentet er fremdeles skjørt og likviditeten anstrengt. En halv million i egenkapital er heller ikke mye å tære på.

Stord HK omsatte i 2013 for 3,5 millioner kroner, drøyt 600.000 kroner mer enn året før. For 2014 er omsetningen stipulert til 4,1 millioner kroner. Med et årsresultat som skal gå i null. Driftsinntektene kommer i hovedsak fra sponsorer og den årlige håndballfestivalen hver pinse. I år blir den rekordstor, det betyr et høyt sekssifret beløp inn på regnskapets plusside.