— Kanskje jeg har fått nok etter dette året, sier sjefen til stjerner som Alberto Contador og Peter Sagan.

Det kan ikke være lett å være ansatt i sykkellaget Tinkoff-Saxo. Én ting er at eieren Oleg Tinkov har bestemt seg for å være til stede på alle de store rittene for å skremme sine ansatte til å vinne. I et intervju med den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport, sier russeren rett ut at han ikke aner hvor lenge han kommer til å være i denne bransjen.

— Om det blir to, ti eller tyve år, hvem vet? Kanskje har jeg fått nok etter dette året. For meg er laget ikke business, men et leketøy. Og man kan fort miste interessen for et leketøy, sier Tinkov, som er totalt uforutsigbar i sin gjøren, laden og i sine uttalelser.

Sparket grunnleggeren

— Jeg er en emosjonell person. Jeg tar en dag om gangen, forteller mannen som nylig sparket lagets grunnlegger Bjarne Riis fordi dansken ifølge Tinkov "ikke gjorde noe som helst".

Russeren skryter av Alberto Contador som i går forsvarte den rosa ledertrøyen i årets Giro d'Italia. Samtidig langer han ut etter lagets andre stjerne, slovaken Peter Sagan. Han har på langt nær levd opp til lønnen han får i laget (anslått til ca. 35 millioner norske kroner i året).

Hvis det var mulig rent juridisk ville Tinkov ha forhandlet ned Sagans lønn umiddelbart.

— Et lag som vårt skal ikke bare kunne vinne Italia Rundt, Frankrike Rundt og Spania Rundt. Vi skal også vinne klassikere. Det var derfor vi signerte Sagan, men han har ikke levert. Kanskje han har vært uheldig, for det er mange tilfeldigheter i denne idretten, sier Tinkov om mannen som i Tour of California endelig har sett ut som en vinner igjen.

Trio kjemper

I Giro d'Italia fortsetter trekampen mellom Contador og hans største utfordrere Fabio Aru (Astana) og Richie Porte (Team Sky). Astana, laget UCI prøvde å kaste ut fra World Tour tidligere i år, ser meget sterkt ut og tok etappeseieren ved veteranen Paolo Tiralongo (37).

Lagets italienske kaptein Fabio Aru spurtet best av sammenlagtfavorittene og knappet inn ett sekund på Contador som nå bare har tre sekunders forsprang. Astana har tre ryttere blant de fem beste i sammendraget.

Mandag er det hviledag i Giro d'Italia.