Onsdag åpner overgangsvinduet for norske klubber.

Etter salget av Michael Barrantes var AaFK krystallklare på at stallen skal forsterkes i dette overgangsvinduet. Sånn sett ligger klubben godt an med signeringen av Bjørn Helge Riise like før ferien. Men aktiviteten stopper neppe der. Mye kan fremdeles skje – både inn og ut av klubben.

– Bjørn Helge var førsteprioritet og den billigste løsningen. Hvis økonomien tillater det, vil jeg gjerne ha inn en ny spiller. Hvilken spillertype vi vil ha, holder vi godt skjult, forteller AaFK-trener Trond Fredriksen.

I dag, tirsdag starter AaFK fellestreningene igjen etter den korte sommerferien. Der vil både Riise og nigerianeren Austin Ikenna være på plass.

Leke

21-åringen imponerte så mye før ferien at han fortsetter prøvespillet ut denne uka.

Aktuell: Austin Ikenna kan fremdeles bli AaFK-spiller. Foto: Eskild Flydal

– Vi håper å beholde alle spillerne i dette overgangsvinduet. Men hvis noen forsvinner, er vi godt forberedt og har spillere i kikkerten i aktuelle posisjoner, forteller Fredriksen – Som for eksempel en erstatter for Leke James, hvis han forsvinner?

– Ja, men det asiatiske overgangsvinduet er stengt, så det øker sjansen for at han blir. Men det kan jo fortsatt skje ting i Russland eller andre europeiske klubber. Det er jo hyggelig at vi har attraktive spillere, mener AaFK-treneren.

Molde

Han tror Ikenna, som tidligere Molde-spiller André Schei Lindbæk tipset om, kan være en spennende tilvekst.

– Ikenna kan være en billig løsning som kan være mulig å hente uavhengig om vi mister noen, sier Fredriksen.

– Samtidig har vi et ønske om å fornorske oss, så hvis en utlending skal hentes, må han være veldig god. Når det er sagt, ser Austin veldig bra ut. Vi får se om han fortsetter å imponere denne uka, fortsetter 38-åringen.

Eks Molde-spiller Magne Hoseth, som nylig ble løst fra kontrakten med Viking, er på blokka til flere klubber. Mandag ga han et foreløpig nei til Kristiansund — for å holde døra oppe for videre spill i eliteserien. Hoseth og AaFK har hatt et ambivalent forhold tidligere, men den siste tiden har forsoning vært et stikkord på Color Line Stadion.

– Jeg snakket med Magne forrige helg i Stavanger, men jeg vil ikke si hva vi pratet om, sier Fredriksen kryptisk.