— Ja, han blir trener for vårt gutter 16-lag, bekrefter daglig leder i Clausenengen FK, Jan Trygve Pedersen, overfor Aftenposten.

Ole Gunnar Solskjærs tid som manager i Cardiff var over i september i år, og 41-åringen har vært uten jobb siden.

Familien har flyttet hjem til Kristiansund, og nå passer det seg slik at Solskjær overtar ansvaret for gamleklubbens guttelag. Tidens Krav omtalte saken først.

INGEN CARDIFF-SUKSESS: Solskjær rykket ned med Cardiff og fikk aldri sving på sakene. Foto: NTB scanpix

Tilbake på feltet i Kristiansund— Da han jobbet i Molde var han vært involvert i laget når han var hjemme (i Kristiansund). Så han kjenner gutta godt. Og nå passet det seg slik at han tar over ansvaret. Vi sier ikke nei takk til sånt, sier Pedersen.

I går var Solskjær og tidligere assistent Mark Dempsey på treningsfeltet i Nordvesthallen for å inspirere trenere i barne— og ungdomsfotballen i Kristiansund.

– Sett spilleren i fokus. Ikke la resultatene til laget være det viktigste. Og ta vare på alle. Norge er et lite land med få innbyggere. Vi har ingen å miste, sa Solskjær til de frammøtte, ifølge Tidens Krav.

MOLDE-SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær vant to seriemesterskap og ett cupgull med Molde. Foto: NTB scanpix

Helt i ClausenengenOle Gunnar Solskjær startet karrieren i nettopp Clausenengen og debuterte for A-laget som 17-åring. I løpet av sin tid i klubben — fra 1990 til 94 – scoret Solskjær 115 mål på 109 kamper.

Resten av historien er kjent: Solsjær - som har fått kallenavn som Sunny, 20LEGEND, Ollie, Ole Gunnar Målskjær og Baby Faced Assassin – ble etter hvert tidenes norske fotballhelt i Manchester United, og scoret hele 126 mål for den engelske gigantklubben.

Clausenengen-sjef Jan Trygve Pedersen sier at det ikke er aktuelt for Solskjær å trene et lag høyere opp i systemet i klubben.

Tror trenerjobben blir kortvarig

– Vi har fokus på spillerutvikling, og vi bruker mer ressurser på det enn på seniorlaget, forteller han.

Clausenengen-ledelsen krysser nå fingrene for at Solskjær kan trene guttelaget en god stund, men de innser samtidig at det trolig blir kortvarig.

– Hvor lenge tror du han blir?

— Godt spørsmål. Jeg håper han blir så lenge som mulig, men vi ser for oss at han tar en jobb på et høyere nivå en gang i fremtiden, sier Pedersen.

PS! Ole Gunnar Solskjær er fortsatt i sluttforhandlinger med Cardiff og har inngått en avtale med klubben om ikke å uttale seg om saken før en avtale er i havn.

Fakta:

Ole Gunnar Solskjær

Født 26. februar 1973 (41 år)

Klubber som spiller: Clausenengen (1990-94), Molde (1994-96) og Manchester United (1996-07)

Klubber som trener: Manchester Uniteds reservelag (2008-10), Molde (2011-2014), Cardiff (2014).