SANDVIKA (Aftenposten): Pål André Helland (26) er bankers på laget til Per-Mathias Høgmo når Norge lørdag møter Aserbajdsjan i den meget viktige bortekampen i VM-kvaliken.

Kantspilleren, som allerede er seriemester med Rosenborg, gleder seg til å gjøre som på klubblaget:

— Gar god selvtillit

— Jeg må bidra med det jeg er god på, nemlig å være involvert i sjanser. Enten gjennom å skape noe selv, eller legge opp til andre. Jeg har en god venstrefot, en brukbar høyrefot, og er god én mot én, sier 26-åringen.

Han er vant til at laget han spiller på styrer kamper. Og han er vant til å vinne.

— Jeg har god selvtillit og tror alltid at laget jeg spiller på skal slå motstanderen. Den selvtilliten trenger vi nå, sier han til Aftenposten.

- En hard nøtt

Torsdag satte landslaget seg på flyet til Baku. Helland sier det blir en litt annen inngang til kampen Norge har langt bedre forutsetninger for å vinne, sammenlignet med for eksempel Tyskland, som var motstander på Ullevaal for en drøy måned siden.

— Ja, det er et godt poeng. Det skal være enklere å møte Aserbajdsjan og San Marino enn et lag som Tyskland. Men Aserbajdsjan borte er en hard nøtt. Italia slet lenge der i EM-kvaliken, Kroatia avga poeng. Vi dro til oss en 1-0-seier etter en sjansefattig kamp og mål på dødball. Mens vi spilte 0-0 hjemme.

Skandale

San Marino finnes det ingen unnskyldning for ikke å slå, mener han.

— Vi må være så ærlige å si at de skal vi slå. Alt annet enn seks poeng i de to kampene mot Aserbajdsjan og San Marino vil være en skandale.

Etter dobbeltkampen nå i oktober, venter Tsjakkia borte i november.

— Vi lever veldig godt med syv poeng i de tre kampene. Får vi ni poeng vil vi være superfornøyde, sier Helland.

Hør Aftenpodden Sport her - hvor vi lader opp til VM-kvaliken: