– Jeg er rimelig godt fornøyd. Prestons mål var litt uheldig, det var av det merkelige slaget. Men deretter viste vi fantastisk lagmoral. Vi scoret strålende mål, jeg likte spesielt nummer to godt. Det har vi trent mye på, sa Manchester United-manager Louis van Gaal til BBC etter kampen.

Manchester United hadde kun tapt to bortekamper denne sesongen før mandagens kamp. Samtidig sto de røde djevlene med bare ett tap på sine 18 siste kamper i alle konkurranser.

Tross gode resultater har Manchester United-manager Louis van Gaal fått mye kjeft for måten laget har framstått på den siste tiden. Kritikken stilner neppe etter mandagens oppgjør på Deepdale Stadium.

Gjestene hadde som ventet ballen mye helt fra start, men målsjanser ble det ikke mange av før pause. Oppofrende Preston-spillere gjorde livet surt for Wayne Rooney, Angel di Maria, Radamel Falcao og resten av Uniteds stjernegalleri.

Laird tente håpet

Etter pause kom omsider kampens første mål – signert hjemmelaget. Kevin Davis gjorde forarbeidet sammen med Joe Garner, og alene med gjestenes keeper David de Gea gjorde ikke Scott Laird noen feil. Andre omgang var bare to minutter gammel da hele Deepdale Stadium eksploderte i glede.

Like etter fikk Preston-kaptein Tom Clarke en kjempesjanse til øke ledelsen. Avslutningen ble imidlertid såpass svak at United-forsvaret fikk ryddet opp.

SCORET: Ander Herrera utlignet for Manchester United. Foto: Digitalsport

Ander Herrera scoret et flott mål for United i 4. rundekampen mot Yeovil, og mandag gjorde han igjen mål da klubben virkelig trengte det. Spanjolen fikk ballen inne i feltet og trillet ballen i lengste hjørne snaut midtveis i andre omgang. Dermed sto det 1-1.Hjemmelagets spillere ville ha offside på Wayne Rooney i forkant av målet, men fikk ikke medhold av dommeren.

Sterk Fellaini

Ikke lenge etter var snuoperasjonen et faktum for bortelaget. Antonio Valencia fosset rundt på høyre og inne foran mål fikk Marouane Fellaini to sjanser på innlegget som fulgte. Preston-keeper Thorsten Stuckmann avverget det første hodestøtet fra den storvokste belgieren, men returen satte Fellaini kontant i mål.

Tre minutter før full tid fastsatte Wayne Rooney sluttresultatet til 3-1 på straffespark etter at dommer Phil Dowd mente United-kapteinen ble felt ulovlig av keeper Stuckmann.

TV-bildene kan avsløre at det ikke var kontakt mellom Rooney og Stuckmann, men United-spillerens filming klare å lure dommeren.

— Jeg synes ikke det var skuespill av Wayne Rooney på straffen. Han gjorde bare en unnamanøver, sa Englands landslagssjef Roy Hodgson til BBC etter kampen.

Preston-manager Simon Grayson applauderte spillerne sine etter tapet.

– Uavhengig av resultatet er vi veldig stolte av det vi har gjort. Dette er en stor klubb, infrastrukturen er på plass, vi gjør det bra i ligaen og vi vil ta med oss mye erfaring fra denne kampen, sa han.

Dermed er Manchester United klare for kvartfinale i FA-cupen. Den spilles hjemme på Old Trafford 7. eller 8. mars. Motstander blir Arsenal. (©NTB)

Preston – Manchester United 1-3 (0-0)

Mål: 1-0 Scott Laird (47), 1-1 Ander Herrera (65), 1-2 Marouane Fellaini (72), 1-3 Wayne Rooney (str. 87).