SESTAO RIVER-REAL MADRID CASTILLA 1-1

Real Madrid Castilla avga to poeng i jakten på opprykk lørdag, da det ble 1-1 på bortebane mot Sestao River.

Martin Ødegaard var imidlertid et lyspunkt for Castilla. 16-åringen var svært innflytelsesrik på det laget foretok seg offensivt.

— Dette var positivt fra Ødegaard, sier Magnus Kragtorp til Aftenposten.

Han er leder av Real Madrids norske supporterklubb, og følger også storklubbens nest beste lag tett.

— Det skjedde noe stort sett hver gang Ødegaard fikk ballen, det ble en helt annen fremdrift, legger Kragtorp til.

Ødegaard fikk spille helt til det gjenstod få minutter av oppgjøret.

Lars Tjærnås vurderte Ødegaards opphold i Spania for noen uker siden: «Er det tid for å trykke på panikk-knappen for Martin Ødegaard?»

Byttet ut sønnen i stedet

Det norske stortalentet har slitt med å sette sitt preg på Castilla-laget de siste ukene. Derfor har han ofte vært førstemann til å bli byttet ut av trener Zinedine Zidane.

I lørdagens kamp valgte imidlertid Zidane å bytte ut sin egen sønn Enzo Fernández, i stedet for Ødegaard, når han trengte ny giv på midtbanen midtveis i annen omgang.

Det var også en klar pekepinn på nordmannens innflytelse på kampen. For der han forsvant helt fra kampbildet etter pause mot Amorebieta forrige helg, var Ødegaard toneangivende for laget gjennom hele kampen lørdag.

Magnus Kragtorp merket en forandring i nordmannens spill.

— Han fikk ballen mer og kunne dermed vise seg mer frem. Tidligere har han løpt mye i mellom, og ikke hatt ballen så mye, sier Kragtorp, som også merket seg at Ødegaard spilte lengre tilbake på banen lørdag.

Mot Amorebieta spilte nordmannen like bak spissen. Lørdag kunne man imidlertid flere ganger se 16-åringen gå ned på egen halvdel for å hente ballen. Når han fikk ballen i den offensive fasen, ble det ofte farlig.

— Det er Ødegaard som får ting å skje for Castilla, utbrøt Neil Moran, som kommenterte kampen for Real Madrids offisielle TV-kanal.

Massivt Castilla-press

Etter halvspilt første omgang var han nær scoring. Ballen falt ned hos 16-åringen utenfor feltet, og skuddet var nær å snike seg opp i venstre kryss.

Senere i omgangen hadde Ødegaard også et lekkert hælspark, som bidro til å åpne opp Sestao-forsvaret.

Det var imidlertid hjemmelaget som sjokkåpnet. Jito scoret allerede etter ett minutt i første omgang.

Med kreative offensive bidrag, spesielt fra fra Ødegaard, Enzo Fernández og Borja Mayoral, spilte imidlertid Castilla seg mer og mer inn i kampen.

I andre omgang lignet kampbildet på en totaldominans fra hvittrøyene, og etter 61 minutter måtte Sestao gi etter for presset.

Martin Ødegaard løftet corneren inn i boksen, der Castilla-stopper Philipp Lienhart scoret enkelt.

Også etter utligningsmålet dominerte Castilla fullstendig, selv om Sestao kom på noen farlige kontringer.

Real Marid Castilla ikke fant imidlertid ikke vinnermålet. Dermed er de fortsatt nummer to i Segunda B-2, i en sesong der opprykk er det åpenbare målet.

Det er å hjelpe laget opp en divisjon som også er Martin Ødegaard hovedoppgave denne sesongen.

— Sjansene for førstelagsspill er minimale. Det er mange som banker på døren, spesielt midtbanespillere. Så det blir nok ikke mye spilletid, sier Magnus Kragtorp.