Hvor mange ganger har man ikke som supporter drømt om å spille for favorittklubben sin? I alle fall én. Det har sikkert det danske stoppertalentet Jores Okore også gjort, men da han fikk muligheten — sa han nei.

Ivoriansk-fødte Okore er Chelsea-supporter. Det har han aldri lagt skjul på. Etter å ha imponert for Nordsjælland, mot nettopp Chelsea, i Champions League ønsket storlaget fra London å sikre seg 20-åringen. I januar kom Chelsea til enighet med Nordsjælland om en overgangssum, men spilleren selv takket nei. Det melder sporten.dk.

— Jeg valgt å si nei fordi tilbudet ikke hørtes optimalt ut for meg. Mitt største ønske er å spille fotball og å få masse spilletid på førstelaget, men det lå ikke helt i kortene at jeg kom til å få det, sa Okore til dansk Tv2. Okore regnet med at stjerner som David Luiz, John Terry, Branislav Ivanovic og Gary Cahill alle ville stå foran ham i køen om spilletid, og han ønsket derfor å se seg om etter en annen klubb i Europa.

Dansken innrømmer likevel at det var tøft å si nei til favorittklubben.

— Det var veldig tøft å si nei. Men man skal tenke på seg selv, og jeg tenker også på at jeg bare er 20 år, så det er spilletid som står i fokus for meg nå, sier Okore.

Okores nei til favorittklubben falt i god jord hos Danmarks landslagssjef Morten Olsen. 20-åringen har allerede spilt fem landskamper for Danmark, og er utvilsomt med i fremtidsplanene til landslagssjef Olsen.

— Det var meget fornuftig av Jores, men jeg skjønner også at det må ha vært vanskelig, sier Olsen til Ekstrabladet, og legger til at å si nei til så mye penger en tjener i Chelsea, må være ekstra tøft.

  • Fotball handler også om å tjene penger. Om han plutselig nå får en alvorlig skade, vil han aldri få sjansen til å tjene så mye igjen, fortsetter landslagssjefen.

Selv tror han at Chelsea hadde blitt et for stort steg for stortalentet.

— Chelsea ville nok vært litt voldsomt for en 20-åring. Det virker mer fornuftig at Jores går til en klubb på hyllen under de beste i Europa, så kan han gå til en toppklubb senere, sier Olsen.

Redaktøren for Chelsea Supporters Norways medlemsblad, Christopher H. Sandøy, sier at han godt forstår Okores avgjørelse. Han mener situasjonen minner om den Romelu Lukaku er inne i nå.

  • Det ligner på situasjonen til Lukaku. Han er også Chelsea-supporter, men han har nå sagt at han ikke vil bli i klubben om han ikke får spille, sier Sandøy.

Chelsea har siden Roman Abramovich kjøpte klubben i 2003 ikke akkurat vært en foregangsklubb for talentutvikling. Siden John Terry etablerte seg på a-laget for 13 år siden, er det kun Ryan Bertrand som har klart å følge hans fotspor gjennom akademiet.

- Hva forteller disse hendelsene om Chelseas ungdomssatsing?

  • Jeg tror ikke det handler så mye Chelseas ungdomssatsing, det handler nok mer om spillernes ambisjoner. Selv om jeg må ærlig innrømme at Chelsea ikke er best på å gi unge spillere sjansen, sier Sandøy.

- Om du hadde fått det samme tilbudet som Okore, hadde du sagt nei?

  • Hadde jeg vært en talentfull fotballspiller, så hadde jeg utvilsomt sagt ja. Men i dagens fotball taper klubbfølelsen kampen mot å bygge en god karriere, avslutter redaktøren.

PS: Det forventes at Okore blir solgt denne sommeren. Aston Villa har allerede meldt sin interesse.