Castilla fikk en ny nedtur i opprykkssluttspillet søndag.

Vertenes Oscar Vega sørget for kampens eneste scoring etter åtte minutter. Lleida-spilleren brassesparket på lekkert vis inn 1-0 fra god posisjon.

Castilla, med Ødegaard fra start, dominerte stort i 1. omgang, men Lleida-keeperen hindret scoring gang etter gang. Både Mariano og Borja Mayoral burde ha scoret, men burvokteren ville det altså annerledes.

Ødegaard byttet ut

Martin Ødegaard, som ikke var med i Norges landslagstropp mot Belgia på grunn av den viktige Castilla-kampen, maktet ikke å markere seg nevneverdig i søndagens oppgjør. Han ble byttet ut etter 74 minutters spill.

Nordmannen pådro seg et gult kort tre minutter før pause, da han holdt igjen en motspiller ute på høyresiden, men var ellers lite framtredende. Ødegaard hadde imidlertid et flott innlegg fra høyresiden etter 36 minutter, men østerrikske Philipp Lienhart fikk ikke headet ballen på mål. Ballen suste utenfor Lleida-buret, til Ødegaards og Lienharts skuffelse.

Kontret

Lleida lå bakpå for å kontre i 2. omgang, en taktikk hjemmelaget trivdes godt med. To ganger fikk vertene sjansen alene mot Castillas keeper, men avslutningene var ikke gode nok.

For gjestene ble oppgaven svært tøff da Salto fikk marsjordre etter rundt 70 minutter. Castilla-spillerne protesterte stort, men uten å få gehør av dommeren. Madrid-laget maktet ikke å få ballen i mål med ti mot elleve mann, og dermed kunne hjemmelagets fans til slutt juble for ettmålsseier.

Returoppgjøret spilles kommende lørdag. Castilla må vinne for å ha håp om opprykk fra spansk 2. divisjon B. (©NTB)