LILLESTRØM — HØNEFOSS 1-2

Akkurat da Lillestrøm hadde begynt å se oppover på tabellen, og skal ta imot Molde i cupens semifinale, kom bunnlaget Hønefoss og dro dem tilbake til hverdagen. Tap hjemme på Åråsen var ikke det publikum hadde sett for seg i dag.

— Det er ikke sånn vi vil fremstå hjemme på Åråsen, sier kaptein Frode Kippe.

Mistet initiativet

Lillestrøm tok kommandoen fra start, og Kippe kunne fortjent stange inn 1-0 etter et kvarters spill. Men så begynte laget å sløse med sjansene og slapp Hønefoss inn i kampen.

— Det gikk ikke helt vår vei i dag. Vi visste at de ville bli vanskelige å slå, men ga dem likevel for mye av spillet. De var flinke til å holde ballen i laget, og selv om vi startet bra ga vi fra oss initiativet, sier Kippe.

Flest sjanser

Dermed snudde Hønefoss kampen til tross for at hjemmelaget vant sjansestatistikken. Det var ikke trener Magnus Haglund spesielt fornøyd med.

— Vi hadde seks store sjanser i tillegg til målet, mens de hadde fire. Det skal normalt holde til seier. Men i dag var vi ikke gode nok. Mål preger kamper. Vi skulle bare sette 2-0 og avgjøre, men i stedet ble vi stående på hælene og se at de scoret to raske mål, sier Haglund.

Klare for Molde

Lillestrøm har nå den viktige semifinalen i cupen mot Molde å forberede seg til førstkommende torsdag.

— Vi må regne med å gå på et tap etter åtte strake uten. Sånn er Tippeligaen. Men nå skal vi være offensive og gjøre oss klare til å møte Molde på torsdag, avslutter kaptein Kippe.

Med seier kunne Lillestrøm vært oppe på sjetteplass etter denne runden, men kan nå falle til tiende dersom resultatene går mot dem i morgen.