Watford kom fra fem strake kamper uten tap med fire seire og en uavgjort. Hjemme mot Spurs var «The Hornets» sugne på enda flere poeng, noe som ville ført dem for alvor inn i kampen om mesterligaplass. Tottenham kom fra to strake seier og lå på fjerdeplass foran runden.

Begge managerne valgte å gjøre noen endringer i startoppstillingen etter sin forrige kamp for to dager siden på Boxing Day. Fra start av skulle muligens Watford-sjef Quique Flores ønsket at han gjorde flere bytter.

Til slutt gikk Tottenham seirende ut etter en dramatisk kamp.

— Dette var en veldig viktig seier for oss. Vi jobbet hardt og er lykkelige, fordi Watford er et sterkt lag som nylig slo Liverpool, sier Mauricio Pochettino til BBC etter kampen.

På spørsmål om Tottenham kan vinne ligagullet (er tre poeng bak serieleder Leicester, som har en kamp mindre spilt), svarer han slik:

— I fotball kan mye skje. Det viktigste er at vi tror på det, vi har et sterkt nok lag til å kjempe om tittelen.

Stor tabbe

17 minutter ut i kampen havnet midtstopper Craig Cathcart i villrede. 26-åringen gikk tom for pasningsalternativer og Dele Alli vant ballen ved midtstreken. Harry Kane plukket den opp og sendte Erik Lamela igjennom. Argentineren avsluttet mellom beina på forsvarer Miguel Britos og til side for målvakt Heurelho Gomes.

En nøkkel til Watfords gode form har vært den tidligere Watford-spissen Odion Ighalo. Da nigerianeren stanget inn 1-1 fire minutter før pause etter et innlegg fra spissmakker Troy Deeney, ble det Ighalos 14 scoring for sesongen. I sju kamper på rad har angriperen scoret.

Utvisning

Etter pausen tok temperaturen seg opp på Vicarage Road. Aké stemplet Lamela på kneet. Dommer Anthony Taylor viste ingen nåde og viste ut den unge nederlenderen med litt under en halvtime igjen. Like etter utvisningen pådro også de to spissene Deeney og Ighalo seg gule kort i frustrasjon.

HVEM, MEG? Nathan Ake skjønner ingen verdens ting når dommeren viser han det røde kortet. Foto: NTB scanpix

Tottenham klarte lenge ikke å utnytte overtallet mot Watford den siste halvtimen. Vertene opptrådte svært smart. Laget var solide defensivt og roet ned tempoet med en gang anledningen bød seg.Tre minutter før slutt var Ben Watson svært nære ved å lage 2-1, men mållinjeteknologien fortalte at ballen med noen få centimeter ikke hadde vært inne.

I stedet gikk Tottenham opp og laget 2-1. Gomes bokset et innlegg fra Trippier ut til høyrebacken igjen. Da engelskmannen prøvde seg på nytt, hælsparket innbytter Son ballen i mål og avgjorde kampen. Sørkoreaneren skulle kanskje blitt avvinket for offside, men dommeren lot det passere.

– Jeg synes det er synd fordi vi hadde muligheten til å spille uavgjort og måten vi tapte på er smertefull, men jeg er veldig stolt over spillerne mine. Det kjempet mye og har en utrolig sjel, sa Watford-manager Quique Flores.

Norwich avsluttet året med seier

Alexander Tettey og hans Norwich spilte ingen stor kamp, men innsatsen var likevel nok til å slå bunnlaget Aston Villa med 2-0 mandag.

Jonathan Howson straffet gjestene etter 17 minutter på en giftig kontring da han banket ballen i mål på hel volley. Fram til målet hadde Aston Villa dominert på Carrow Road.

Kampbildet holdt seg utover i kampen. Lagene tok aldri de helt store sjansene til å trykke på framover. Howson var nær ved å gi 2-0 tidlig etter hvilen, men denne gangen gikk skuddet like utenfor målet.

Fire minutter før slutt ble kampen definitiv avgjort. En Villa-spiller mistet ballen på vei framover. Norwich stormer i angrep og den giftige langpasningen fant Dieumerci Mbokanis hode foran mål og kampen var kjørt.

Aston Villa starter det nye året på bunnen av tabellen med sine åtte poeng. Laget har elleve poeng opp til Swansea på sikker plass. Norwich har så langt sanket 20 poeng. (©NTB)