TRONDHEIM: Etter å ha vært litt borte fra fotballen siden han og Drillo måtte forlate pultene sine på Ullevaal høsten 2013, er Ola By Rise tilbake i manesjen.

Denne gang som Ranheim-trener, i et oppdrag som først og fremst går ut denne sesongen.

Der skal By Rise sørge for at Ranheim tar nok poeng til å berge plassen, etter en begredelig seriestart. By Rise overtar en spillergruppe på opptur, ettersom midlertidig trener Svein Maalen ledet laget til 4-1-seier over Hødd. Nå er laget plutselig bare ett poeng bak sikker plass.

— Veldig sans for modellen

— Jeg gleder meg. En fin utfordring. Jeg har veldig sans for Ranheim-modellen, hvor folk jobber eller studerer ved siden av fotballen. Det minner meg litt om RBK på 80-tallet, sier By Rise til adressa.no.

Og fortsetter:

— Det var hyggelig at jeg var så sterkt ønsket, og jeg har allerede etablert kontakt med Svein Maalen. Maalen blir med videre som assistenttrener.

Kontrakt til 1. november

Han og klubben er enige om at engasjementet varer sesongen ut. Det finnes ingen opsjon om forlengelse i kontrakten, slik at partene må sette seg ned og diskutere dette i november.

— Kontrakten går ut 1. november, og det var slik jeg ønsket det selv, også. Jeg har permisjon fra jobben i Avantas til da, og årsaken til at jeg tar permisjon er at jeg ikke kan gå inn i dette 50 prosent. Dette må jeg gjøre 100 prosent, sier By Rise.

- Hva blir din viktigste jobb i tiden som kommer?

— Nå treffer jeg spillerne i kveld, men det er kun restitusjonstrening. Onsdag har jeg min første ordentlige økt. Det handler om å sikre ny kontrakt i divisjonen, og å videreutvikle både spillere og en tydelig spillestil, sier By Rise.