BERLIN: Det er et drøyt år siden Cecilia Brækhus (34) brøt det mangeårige partnerskapet med promotorselskapet Team Sauerland. I stedet for de mektige tyskerne, valgte Brækhus å gå inn i et samarbeid med superstjernen Vladimir Klitsjko.

Denne uken møttes Brækhus og Sauerland-grunnlegger Wilfried Sauerland (76) igjen i Berlin. Begge smilte. Håndtrykket virket hjertelig.

— Det er som etter et hvilket som helst brudd. Når en vil ut av forholdet og den andre ikke vil, blir det alltid litt gnisninger. Så får ting lagt seg, og da ser alle at noen dører har lukket seg, mens andre har åpnet seg, sier Brækhus til BT.

Wilfried Sauerland, på sin side, synes Brækhus har lukket flere dører for seg selv enn det motsatte.

— Jeg synes hun gjorde en stor feil da hun forlot oss. Etter det har hun hatt én kamp, sier Sauerland og lar det henge litt i luften.

— Kampen hennes ble kanskje vist på TV i Norge, men utenfor hjemlandet hennes var det ingen som la merke til det, mener Sauerland.

- De er furtne

Brækhus setter i å le når BT viderebringer Sauerlands ord.

— Hahaha! Det var litt forutsigbart. De er fremdeles litt furtne over bruddet, men ok, det går helt fint. Vi kan etablere et nytt samarbeid på andre områder, der vi er mer på like premisser, sier Brækhus.

I første omgang håper Brækhus å kunne samarbeide med Sauerland-selskapet om et møte med en av deres svenske boksere, Klara Svensson eller Mikaela Laurén.

— Vi kan ha mange forretningsmuligheter sammen, som begge parter kan nyte godt av. Når vi åpner for proffboksestevner i Norge, byr det på muligheter med Sauerland, som har en rekke unge talenter i stallen sin, sier Brækhus.

Team Sauerland profitterer for øvrig på at Viasat sender Brækhus' kamper under, da de har en partneravtale med tv-selskapet.