DÜSSELDORF, TYSKLAND 20090211:Landslagstrener Egil Drillo Olsen på kamparenaen før privatlandskampen i fotball mellom Tyskland og Norge onsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

Få får se Drillos

<p>TV2 har bestemt seg. Som mot Tyskland, er det bare de som betaler som får se fotballandskampen mot Sør-Afrika.</p>

DÜSSELDORF, TYSKLAND 20090211:Landslagstrener Egil Drillo Olsen på kamparenaen før privatlandskampen i fotball mellom Tyskland og Norge onsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

DÜSSELDORF, TYSKLAND 20090211:Christian Grindheim jubler etter å ha gitt Norge ledelsen 1-0 i privatlandskampen i fotball mellom Tyskland og Norge onsdag kveld. I bakgrunnen jubler Morten Gamst Pedersen som la den målgivende pasningen.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

Har du ikke betalt for å få inn TV2 Sport eller TV2 Sumo (webkanal), kan du glemme å få se Sør-Afrika mot Norge direkte fra Johannesburg klokken 14.00 lørdag 28. mars. TV2-ledelsen har bestemt seg for samme opplegg som da Drillo gjorde comeback som landslagstrener i bortekampen mot Tyskland forrige måned.

Et lite håp

Det er imidlertid et lite håp for dem som ikke har latt seg fascinere av betal-TV. Mandag skal TV2-ledelsen avgjøre om kampen skal sendes i opptak på allmennkanalen Zebra senere på kvelden.

— Jeg kan ikke forstå at folk skal bli så forbannet på oss fordi vi tar betalt for en vare vi selv har kjøpt dyrt. Får folk VM-kampene gratis på Viasat senere i år? Eller ser de NRK gratis? spør sportssjef Bjørn Taalesen.

Blanding

Taalesen vet svaret. Viasat-kampene får du for så vidt gratis - hvis du først har betalt årsabonnementet. NRK ser du «gratis» - etter å ha betalt lisensen.

— Det var NFFs ønske at fotballen også skulle sendes på nett. De mener riktignok at det ikke skulle gjelde landskamper, men vi driver butikk, sier Taalesen, som syns betaling er logisk.

- Klubbene synes det er greit at vi har kjøpt dyre rettigheter, så de får penger og kan betale dyre lønninger. Men noen må jo betale. Engelsk fotball ville ikke vært så stort hvis ikke pengene var store, og det er TV-seerne som betaler gildet via Sky.

— Mener du norske seere er bortskjemt med å få fotball gratis?

— Dette blir en balansegang. Vi skal ikke sende alt på pay-TV. For eksempel går den neste kampen, mot Finland, på hovedkanalen vår. Vi prøver å skape interesse og bygge en vare. Det vil av og til koste noe, men ikke alltid, sier Bjørn Taalesen, som regner med å greie seg uten boksehansker 28. mars.

Fakta:

Norges A-landskamper i 2009:

  • 28. mars: Sør-Afrika - Norge
  • 1. april: Norge - Finland
  • 6. juni: Makedonia - Norge (VM-kvalik)
  • 10. juni: Nederland - Norge (VM-kvalik)
  • 12. august: Norge - Skottland (VM-kvalik)
  • 5. september: Island - Norge (VM-kvalik)
  • 9. september: Norge -Makedonia
  • 10. oktober: Norge - Sør-Afrika