Mange sperret øynene opp da Rosenborg nylig sikret seg signaturen til tsjekkiske Borek Dockal.

Ikke minst familien hans.

– De ble litt overrasket, ja, sier han med et stort smil.

– Men de vet at det er vanlig at ting kan skje i fotball, passer han på å smette inn.

22-åringen hadde nettopp imponert som kaptein under U21-EM i Danmark, og det var forventet at Sloban Liberec-spilleren skulle selges til en større klubb enn Rosenborg. I en bedre liga enn den norske.

– Dette var et naturlig steg for meg nå. I fremtiden – om jeg viser kvaliteten som skal til – vil jeg gjerne prøve meg i Bundesliga eller Premier League. Det er en drøm for alle, men jeg er 22 år nå, og har masse tid videre. Kontrakten min varer i 3,5 år, og da kommer jeg til å være 26. Det er den ideelle alderen for en fotballspiller. Men jeg er fornøyd med å være her, sier Dockal til Adresseavisen.

– Perfekt med offensiv fotball

Og virker oppriktig glad for å være i Trondheim.

– Det er en fin by. Jeg liker ikke så store byer, så dette er passe. Jeg har ikke fått sett så mye ennå, men håper jeg får se mer i neste uke. Alt er fint her, alt rundt klubben er perfekt, og jeg er veldig fornøyd med den første uken min her. Kjæresten min kom opp i går (torsdag), og det er bra for meg å ha noen som er nær meg når jeg har dratt til et nytt land, sier frisparkspesialisten.

Foreløpig bor han på hotell, men flytter snart inn i en midlertidig leilighet. Deretter er det ut på jakt etter en leilighet som kan kjøpes.

Dockal forteller om at selv om nivået på den norske serien er omtrent som nivået på den tsjekkiske, er atmosfæren på Lerkendal bedre, og medieinteressen større.

– Samtidig virker det som om fotballen her er mer offensivt rettet. Det blir flere mål i kampene. I Tsjekkia blir det gjerne 1-0 eller 2-0, her blir det 4-2 og 4-3. Det er bedre for fansen, og bedre for oss offensive spillere. Så det er perfekt for meg her.

Minner om Sapara

Han fikk sin debut mot Molde forrige søndag, og imponerte det norske fotballpublikummet tvert. Høyrefoten han viste frem har store likhetstrekk til Marek Saparas, og kombinasjonen Dockal/Rade Prica minner om duoen Sapara/Steffen Iversen.

Et bevis på nettopp dét fikk vi da Prica nikket inn 3-1-scoringen mot Molde, etter et strålende slått frispark av Dockal.

Nå ønsker han å bidra til at Prica tar toppscorertittelen i eliteserien. Den svenske målkongen står med ti scoringer så langt. Med Dockal på laget blir det fort mange flere.

– Det er bra for laget å ha den mestscorende spissen i serien. Det får meg til å se bedre ut også, sier høyrekanten med et smil om munnen.

– Har du en spiss som Rade er det mye enklere for meg. Det er bare å slå inn ballen, så når han den uansett. Alle vil alltid score mål selv og være helten, men jeg liker å være den som slår de målgivende pasningene, sier han.

Tror fortsatt på gull

Dockal gir inntrykk av å være beskjeden og ydmyk mens han spaserer med Adresseavisen rundt oppriggingen til kveldens konsert med Åge Aleksandersen.

Han er nysgjerrig på sin nye hjemby, og lurer på hvor ofte det er konserter i Trondheim. Han får til svar at det er en spennende konserthøst som venter, og at Åge Aleksandersen er som et ikon å regne for hele regionen.

Kveldens konsert får han imidlertid ikke med seg. Rosenborg er i Aalesund for å ta seg videre til semifinalen i cupen, og kommer ikke tilbake før ovasjonene etter siste ekstranummer har lagt seg.

I stedet har Dockal ambisjoner om å motta ovasjoner fra supporterne.

– Jeg vil spille i Europa med Rosenborg, og håper vi kan spille i Mesterligaen i løpet av de neste årene. Jeg har aldri vunnet noe – verken cupen eller serien, og jeg håper jeg kan vinne noe her.

Han vet at de største mulighetene nok finnes i cupen, og derfor er kveldens kamp ekstra viktig.

– Vi må vinne den, og da håper jeg vi har en god mulighet der. I serien, om vi spiller bra og vinner de neste kampene, kan vi være nærmere Molde. Vi har fortsatt sjansen til å vinne serien, sier han – og drar frem en strofe fra Lightning Seeds' klassiske fotballåt Three Lions:

– I still believe.