Wigan-City 0-1: Topplaget Manchester City ville få et forsprang på byrival United med tre poeng, mens bunnlaget Wigan ville klatret over streken med seier på hjemmebane.

Det var forutsetningene før kampen mellom bunn og topp i Wigan mandag kveld.

Vakker heading

Kampens første sjanse sørget hjemmelaget for: James McCarthy dundret av gårde et skudd etter mye rot i City-feltet, men ballen gikk via James Milner og ut til corner for Wigan.

Etter 13 minutter var Citys David Silva frampå, men begge hans to skuddforsøk ble blokkert.

Halvveis ut i omgangen fikk gjestene frispark i gunstig posisjon. Silva la presist inn mot Edin Dzeko, som stanget serielederen i ledelsen.

– Jeg kunne ha scoret et par mål til mot slutten, men jeg er fornøyd med de tre poengene fordi det ble en tøff kamp. Wigan var gode, mente 25-åringen Dzeko.

– Jeg er glad for å ha hjulpet klubben min til tre poeng. Noen ganger scorer du, andre ganger ikke, sa bosnieren, som fikk flere feite sjanser i løpet av oppgjøret.

Manchester City sto til tider høyt, noe som lagde trøbbel for Wigan. Like før pause fikk Sergio Agüero en god sjanse:

Skuddet fra kanten av 16-meteren hadde kurs mot det lengste hjørnet, men Wigan-keeper Ali al Habsi var raskt nede og hindret kveldens andre baklengs.

Hva så med hjemmelaget? Foruten James McArthurs skudd, som Joe Hart hadde god kontroll på, maktet ikke tabelljumboen å sette Citys keeper på prøve.

Dermed gikk bortelaget til pause med 1-0. ## Sjansesløseri

I starten av andre omgang fikk Wigan trøbbel med naboklubbens offensive stjerner.

Etter 56 minutter vartet tidligere Lyn-keeper Al Habsi opp med en kanonredning etter skudd fra Dzeko. Like etter fyrte Samir Nasri av gårde et skudd — også det reddet Wigan-keeperen.

Minuttet etter driblet Agüero seg gjennom halve Wigan-forsvaret, men like før han skulle avslutte «stjal» spisskollega Dzeko ballen og skjøt et løst skudd som Al Habsi reddet greit.

I det 63. minutt var City nære igjen: Clichy var med framover og sendte av gårde en ball som hadde retning mot bakre stolpe og Dzeko, men han var akkurat for sent ute til å sette ballen i det tomme målet.

Selv om Wigan til tider hadde ballen mest, var det langt mellom sjansene for vertene. Etter 70 minutter rotet James Milner bort ballen og Hugo Rodallega fosset fram mot City-målet. Han spilte fint videre til James McCarthy, men avslutningen ble stoppet av Hart.

Mot slutten jagde Wigan utligning, uten at de evnet å skape farligheter. Det gjorde derimot City, men en for kvelden meget god Al Habsi i Wigan-målet hindret stortap.

Manchester City har igjen tre poengs forsprang til United og fem poeng til Tottenham etter den 21. serierunden. Wigan forblir bunnlaget i Englands øverste divisjon, men har bare tre poeng til trygg grunn.

- Det var en veldig viktig seier for oss, mener City-manager Roberto Mancini.

Neste kamp for Mancinis menn er Tottenham hjemme.

Fakta:

Wigan – Manchester C. 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Edin Dzeko (22).

17.000 tilskuere.