Røffe tider i Lillestrøm: – Får nesten ikke blitt verre enn det var i fjor

TABELLTIPS ELITESERIEN: 10. PLASS. I år fyller Lillestrøm 100 år. Trener Arne Erlandsen tør ikke love at det blir noe å juble for.

Publisert:

Arne Erlandsen har kjørt spillerne sine hardt i oppkjøringen til sesongen. Fjorårets nedrykksstrid satte en støkk i mange som er glade i Lillestrøm. Erlandsen håper på bedre tider. Foto: Kjetil Flygind

Denne artikkelen er over tre år gammel

Lillestrøm er laget som aldri rykker ned. Men nære på-opplevelsen i fjor satte en støkk i mange. LSK-treneren håper en gammel oppskrift skal få klubben tilbake der den hører hjemme. – Det er ingen hemmeligheter i fotball, det er kun knallhard jobbing over tid som gjelder. Og vi jobber knallhardt på hver eneste trening. Nå er ikke LSK det eneste laget som jobber hardt, men det skal bli tøft og vanskelig å slå oss, sier Arne Erlandsen.

Les også

Tidligere Premier League-duo prøver seg i LSK

Han ble seriemester to ganger og cupmester én gang som spiller med laget han nå trener for annen gang. I hans forrige periode som sjef tok LSK sølv i serien. Det var i 2001. Klubbens beste tabellplassering på 16 år. Det ga Erlandsen Kniksenprisen som årets trener i Norge.

I fjor kom han inn seks runder før slutt da islendingen Rúnar Kristinsson ble løst fra oppgavene. 11 poeng på de seks siste kampene førte LSK til 12. plass. Fire poeng over direkte nedrykk.

LSK-spillerne jubler for fornyet kontrakt på tampen av sesongen i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Trener mindre enn før

– Det får nesten ikke blitt verre enn det var i fjor, så vi håper jo vi skal unngå samme situasjon i år. Det var mer nervepirrende enn det alle som er glade i Lillestrøm ønsker seg. Som trener er det vanskelig å love noe som helst, men vi jobber hardt hver dag for å bli gode nok til å prege eliteserien, det er det vi ønsker, sier Erlandsen.

Les også

Har du lest denne? – Det er urettferdig at vi ikke får takle når gutta får lov

57-åringen fra Kløfta tillater ikke slurv. Og er ikke sen om å gi beskjed hvis noen faller for fristelsen om å slippe seg ned to hakk. For skal LSK gå mot lysere tider, er klubben avhengig av at alle trekker av full kraft i samme retning. Da passer det godt med en trener som er kjent for å kjøre lagene sine hardt.

– Vi trener så mye som jeg ønsker at vi skal trene. Men det er nok mindre i mengde enn for 15 år siden, for da trente vi mye. I dag er intensiteten høyere. Det er en naturlig del av det å utvikle laget og selve spillet.

– Men det hjelper ikke å trene mye hvis man ikke har kvalitet i det man holder på med. Vi ønsker at hver spiller skal ha sin beste trening noensinne på hver eneste trening, sier LSK-treneren.

Arne Erlandsen viser hvordan han vil ha det på trening. Foto: Kjetil Flygind

Det er ti år siden premieskapet på Åråsen har fått påfyll. I 2007 ble det ryddet plass til kongepokalen etter at Tom Nordlie ledet laget til seier i cupfinalen over Haugesund. Siden har skapet vært låst. Og det kan gå noen år til før det åpnes.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann håper å få lov til å beholde de beste spillerne og bygge et lag uten store utskiftninger hvert år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Vil unngå spillerflukt

Den tidligere stopperbautaen, Torgeir Bjarmann (48), som spilte på LSK-laget Erlandsen trente forrige gang han var her, er sjefen for de dårlige tider.

Sportsdirektøren peker på én sentral faktor som kan gi LSK et løft.

– Kan vi unngå å selge de beste spillerne våre hele tiden, og i stedet få bygget en stabil stamme i laget med nye, unge og lovende spillere som vi kan få beholde over tid, så ligger alle muligheter der for Lillestrøm. Men da kan vi ikke tømme oss for kvalitet hver sommer og vinter.

Økonomien på Åråsen har, som mange andre steder, vært anstrengt de siste årene.

– Men det er ikke nødvendigvis det laget med mest penger som gjør det best. Skal man være et topplag over tid så er selvsagt en solid økonomi nødvendig. Vi skal sørge for å få maksimalt ut av hver eneste krone vi har, og så skal vi forsøke å etablere oss på øvre halvdel igjen. Men det tar lengre tid å snu en tradisjonsrik klubb som vi er. Det har med forventningene fra omgivelsene å gjøre, blant annet, sier Bjarmann.

– Tør du å love at jubileumssesongen ikke blir noen ny sesong i bunnstriden?

– Hadde jeg spilt selv, så skulle jeg lovet både det og alt annet. Men det er spillerne som må løse arbeidsoppgavene. Vi har helt andre ambisjoner enn å ligge der vi gjorde i fjor.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til seriestart:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering