Alle tre målene kom i første omgang, men det ble likevel dramatisk da Rolf Daniel Vikstøl kom inn som innbytter i 2. omgang. Han hadde ikke vært på banen i mer enn tre-fire minutter før han grisetaklet en Tromsø-spiller, og dermed bar det rett i dusjen igjen.

— Rolf var giret da kom inn, men det var synd at det ble slik, sa Start-trener Steinar Pedersen i et intervju på indre bane like etter kampen.

SJEKK START-BØRSEN HER:

Episoden overskygget likevel ikke gleden over at Start nå har vunnet de to siste hjemmekampen, først 1-0 mot Haugesund og nå 2-1 mot Tromsø.

— To på rad hjemme, det er kjempe. Vi jobber som dyr i andre omgang, sier Pedersen, og legger til:

— Vi hadde noen veldig fine angrep i første omgang, som gjorde at vi scoret. Det er kjempebra å vinne. Dette viser at det bor noe positivt i oss, selv om det er altfor sent for vår del. Men to seirer på rad hjemme er veldig bra, konstaterer Pedersen.

Her har Erlend Segberg nettopp satt inn sitt første eliteseriemål for Start, og 1-1 mot Tromsø.

Segbergs første målKampens første mulighet kom ved bortelaget før det var spilt to minutter. Etter en corner havnet ballen i beina på Runar Espejord, som avsluttet med høyrefoten i god posisjon innenfor 16-meteren. Skuddet gikk heldigvis rett på Håkon Opdal i Start-buret.

Snaue to minutter senere kunne gjestens supportere på kortsiden slippe jubelen løs. Gjermund Åsen smelte til fra langt hold. Opdal måtte gi en retur, som Thomas Lehne Olsen trillet sikkert i mål. Dermed 1-0 til Tromsø.

Tromsø var det beste laget innledningsvis, og den tredje sjansen kom da klokka hadde passert 11 minutter. Erlend Segberg serverte en feilpasning midt på banen, og tromsøværingene kunne kontre. Angrepet ble avsluttet av Aron Sigurderson ble skrått hold. Opdal var fint nede og avverget, mens Henrik Robstad fikk feid bort returen.

Segberg gjorde opp for tabben kort tid etterpå. Start fikk en corner på høyresiden, og inne i midten stod hjemmelagets spillere nesten i kø for å få avsluttet. Ballen havnet hos Segberg, som satte ballen i mål fra kort hold. Lund-guttens første scoring for Start i eliteserien.

Skogmo med gode innlegg

Midtveis i omgangen kombinerte vertene fint på høyresiden. Jens Skogmo fikk lagt inn fra høyresiden, og hans presise innlegg havnet på hodet til Espen Børufsen, som headet like utenfor.

Like før halvtimen var spilt, viste Segberg seg fram nok en gang. Han fikk ballen, kjørte en tunell på en Tromsø-spiller, før han spilte fri Skogmo på kanten. Høyrebacken banket et innlegg hardt inn foran mål, og der knuste Lars-Jørgen Salvesen oppasseren sin, og skallet ballen nydelig i mål. 2-1 til Start.

Skogmo fortsatte sitt gode spill på høyresiden, og ble servert av Segberg igjen etter 37 minutter. Innlegget var nok en gang godt, men Dennis Antwi satte forsøket sitt med hodet rett på TILs keeper Filip Loncaric.

Skogomo med god sjanse

Ganske tidlig i andre omgang kom Tromsø på en god kontring etter dødball for Start. Ballen havnet hos Gjermund Åsen, men Eirk Wichne setter inn en avgjørende takling i skuddøyeblikket.

Deretter var det ingen av lagene som klarte å rive til seg et initiativ, men etter 64 minutter var Start nær ved legge på til 3-1 på kontring. Dennis Antwi fant Skogmo på høyresiden, men keeper slo skuddet fra skrått hold til corner.

20 minutter før slutt fikk Start en god kontring fire mot tre. Antwi førte ballen helt opp til og over Tromsøs 16-meter, og avsluttet. Skuddet var svakt, og gikk rett på keeper.

Salvesen ble nesten tomålsscorer da han headet et godt innlegg fra Espen Børufsen mot mål i kampens 72 minutt. Keeper Loncaric klarte å kaste opp en hånd på forsøket fra Hellemyr-gutten, og fikk fistet ballen over tverrliggeren.

Vikstøl så rødt

Rolf Daniel Vikstøl kom inn for Henrik Robstad i kampens 74 minutt. Etter bare tre-fire minutter på banen, serverte forsvareren en grisetakling, og ble vist det røde kortet av dommer Rohit Saggi. Det må være en av de raskeste røde kortene i eliteserien.

Steinar Pedersen måtte gjøre om igjen, og tok ut Eirik Wichne og satte inn Robert Sandnes. Resten av kampen handlet om å forsvare seg, og sikre årets andre seier i eliteserien.

Det klarte Start, og kunne slippe jubelen løs da dommeren blåste av kampen.