Sevilla — Barcelona 1-2

Barcelona anført av Lionel Messi og Luis Suárez fant etter hvert nøkkelen til Sevillas solide forsvar og tok en sterk 2-1-seier.

Sevilla hadde fem strake hjemmeseirer og kunne med en ny trepoenger tatt seg opp til annenplassen, tre poeng bak Real Madrid.

Barcelona ville det derimot annerledes og lot ikke Real Madrid stikke ifra i teten. Etter søndagens seier er det to poeng opp erkerivalen fra hovedstaden.

Den regjerende seriemesteren fikk det derimot tungt innledningsvis. Etter et kvarter hadde Vitolo gitt vertene 1-0 på et glimrende gjennombruddsløp etter en flott frispilling av Pablo Sarabia.

Messi utlignet

Det var ikke så veldig mye stjernetrioen Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar fikk gjort i 1. omgang. En og annen farlighet var det, men den siste lille finessen for å lykkes var fraværende, og de stanget lenge i Sevillas forsvarsmur.

Tre minutter før pause kunne endelig Barca-trener Luis Enrique juble. Suarez kombinerte med Neymar på en hurtig kontring. Brasilianeren sendte ballen videre til en bedre plassert Messi, og det argentinske stjerneskuddet viderebefordret ballen i mål.

Det var hans åttende seriemål for sesongen, og han er med lagets toppscorer.

Nytt Suarez-mål

Målet ga gjestene en psykologisk boost, og Barcelona kom ut i annen omgang nærmest forvandlet. Med ett fant spillerne hverandre med flotte kombinasjoner.

Det gikk likevel drøye timen før det var Suarez sin tur til å få nettkjenning. Han noterte seg for sitt åttende mål på pasningen fra Messi.

Kvarteret før slutt var Suarez bare målvakten Sergio Ricos fingerspisser unna å gjøre 3-1 da han fikk stå alene å skyte fra kort hold.