SCORET KAMPENS ENESTE MÅL: David Dunn satte sikkert inn Blackburns straffespark. Foto: Matt West
Michael Salgado of Blackburn Rovers grabs David Nugent of Burnley by the neck--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueBurnley v Blackburn Rovers28 March 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Matt West

David Dunn scoret kampens eneste mål på straffespark da Blackburn vant lokaloppgjøret i Lancashire søndag ettermiddag.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for de hvite og blå.

Kampen på Turf Moor i Burnley ble aldri velspilt, og bortelaget var egentlig nærmere 0-2 enn Burnley var utligning. Til tross for et forventet press på slutten av kampen, resulterte ikke Burnley-trøkket i tellende resultat.

Kontroversiell straffe

Kampens avgjørende øyeblikk kom etter 20 minutters spill. En lang ball ble slått opp mot Martin Olsson. Mens svensken stormet framover, jogget spissen Jason Roberts ut av offsideposisjon. Olsson kom mot Burnley-keeper Brian Jensen, og ble felt i kamp med Jensen og Tyrone Mears.

TV-reprisene viste at kontakten mellom keeper Jensen og Olsson ikke var allverden, men dommer Mike Dean dømte straffe etter å ha konferert med en av assistentdommerne.

David Dunn var sikkerheten selv fra ellevemeteren, og Blackburn i føringen før halvspilt første omgang.

– Olsson filmet, og han lurte dommeren. Dommeren var ikke godt plassert, og han lot seg lure, sa Burnley-manager Brian Laws.

– Jeg klandrer ikke spilleren, men jeg er skuffet, for du ønsker å se ærlige spillere og dommere som treffer rett avgjørelse.

Godt Olsson-skudd

Burnley åpnet best i andre omgang, men midtveis i andre omgang skapte Martin Olsson nok en stor mulighet. Hans skudd fra langt hold gikk i undersiden av tverrliggeren. Ballen spratt ned på streken og ut i feltet. Returen ble nikket utenfor.

Mot slutten av kampen ble det mest kriging, selv om Burnley nok vil gremmes etter muligheten de hadde i det 81.minutt.

Daniel Fox la inn et hardt innlegg, Christopher Samba var såvidt borti ballen for Blackburn, nok til at Robbie Blake akkurat ikke nådde ballen for Burnley på bakerste stolpe.

Burnley i sumpa

Kampen ebbet dermed ut, og Burnley-manager Brian Laws har fortsatt bare èn seier med sitt lag etter at han tok over for Owen Coyle i januar.

Burnley ligger fortsatt nest sist, tre poeng etter Hull og West Ham. Det ser ut til å bli et skikkelig bikkjeslagsmål mellom disse tre lagene om de to siste nedrykksplassene. Portsmouth synes allerede helt fortapt på bunnen av tabellen.

Blackburn innehar en trygg plassering midt på Premier League-tabellen.