Fotball , 28. oktober 2007 , Tippeligaen , Brann - Viking 5-2Brann feirer seriegullet . her med trener Mons Ivar Mjelde , martin Andresen , Robbie Winters , Eirik Bakke Bak: Joakim Sjøhage , Olafur Bjarnason , Cato Guntveit , Bjørn Dahl

I går bekreftet Andresen selv at tiden i Brann er over. Kontrakten går ut ved årsskifte, og det er ikke aktuelt å skrive ny. Å se til Sørlandet og hente Kristofer Hæstad eller Fredrik Strømstad fra Start er ikke aktuelt.

– Vi kommer ikke til å prioritere og hente nye spillere som skal styrke den sentrale midtbanen. Slik som situasjonen er nå er kvaliteten god nok, sier Mons Ivar Mjelde.

Når Andresen drar sitter Brann-treneren igjen med Eirik Bakke, Hassan El Fakiri og Tijan Jaiteh sentralt på midtbanen. Jan Gunnar Solli kan også trekkes inn.

– Selv om Eirik har gått skadet i lengre perioder har han samtidig fått vist hvor god han kan være, sier Mjelde.

Andresen-oppskift for Bakke

Bakke opererte ankelen i januar, og gikk glipp av hele sesongoppkjøringen. Ikke før godt ut i mai var han spilleklar. I høst har den tidligere Leeds— og Aston Villa-spilleren også slitt med en rekke småskader som har satt begrensninger på aktiviteten.

– I hjemmekampen mot Rosenborg og kamp to mot Brugge var Eirik strålende. Får han en god treningsvinter vil han forhåpentlig holde seg frisk, og holde toppnivå over lang tid, sier Mjelde.

Derfor gir han det medisinske apparatet vide fullmakter for å få Bakke klar. Det handler om samme oppskriften som fikk Andresen frisk i vinter etter å ha haltet seg gjennom sine to første år i Brann.

– Eirik skal få tid til å trene seg opp igjen. Han vil bli matchet forsiktig i kampsituasjon, og han vil få et eget treningsopplegg som han skal følge, sier Mjelde.

Brann-treneren har bygget laget og spillet opp rundt kapteinen som nå drar, men Mjelde er ikke redd for at byggverket raser.

– Vi må tenke litt annerledes og bygge laget rundt andre personer og på en litt annen måte. Eirik Bakke kan fort bli den nye hærføreren, sier Mjelde.

Rekker neppe Tyrkia

Andresen er langt fra frisk fra kneskaden som han fikk i serieoppgjøret mot Aalesund for drøyt to uker siden. Brann-kapteinen møter på landslagssamlingen i neste uke, men er ikke optimistisk med tanke på spill i den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia 17. november.

– Jeg er usikker. Det er fremgang, men det kommer trolig for tidlig, sier Andresen.

Etter torsdagens oppgjør mot Rennes har Brann kamper mot Dinamo Zagreb (29. november) og Basel (5. desember) før det er ferie.

– Jeg har nok spilt min siste Brann-kamp, sier landslagskapteinen.

Hardball taper syv mill

Da Andresen skrev under for Brann for tre år siden lovet han å bli kontraktstiden ut. Det har han oppfylt, og samtidig har han oppnådd målsettingen om gull. Når han nå forlater klubben som Bosman-spiller, er de 12 millionene han kostet da han ble hentet fra Stabæk tapt. Hardball taper syv millioner kroner, Trond Mohn tre og Brann to.

– Nå er det på tide å søke nye utfordringer. Dere får ikke noe svar på det i dag, for det er ikke avklart ennå, sier Andresen.

Alt tyder på at han havner i Vålerenga. Der vil han i tillegg til å spille få en rolle i trenerapparatet. Utfordringen nå er å ta gull med VIF som trener. Når han tok avgjørelsen med å forlate Brann vil han heller ikke ut med.

– Det har vært en prosess som har gått over tid, sier Andresen.

Han legger ikke skjul på at han har vært uenig med Mjelde ved flere anledninger.

– Det har vært noen uenigheter, men samtidig er det ofte det som driver en prestasjonsgruppe fremover, sier Andresen.

Nå er han ferdig med både Brann og Mjelde.