Øystein «Pølsa» Pettersen (32) var gjest hos radioprogrammet P4s Radiofrokost i forbindelse med at han slo flere av verdens beste skiløpere under Holmenkollmarsjen i helgen.

Programleder Silje Stang ville gratulere Pettersen med seieren. Men da svarte skiløperen: «Gratulere meg med hva?»

Den utadvendte skiløperen, som denne sesongen går for langløplaget Team United Bakeries, kunne nemlig avsløre at han er aktuell med mer enn bare seier i Holmenkollmarsjen.

Satser på langløp

– Jeg skal bli pappa, igjen, eller – vi skal bli foreldre, til sommeren, sa Øystein «Pølsa» Pettersen under P4-sendingen.

Fra før har han og kona Ellen Sandbakken den tre år gamle datteren Oda.

Øystein Pettersen var sterkest lørdag. Her med kransen rundt halsen etter at han gikk over målstreken. I bakgrunnen er andremann Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB scanpix

– Det er kult å være pappa. Og jeg må innrømme, jeg gleder meg mye mer nå enn jeg gjorde første gang. Første gang visste jeg jo ikke helt hva jeg gikk til, men det er jo stort, da, sa Pettersen.Skiløperen nådde karrierens høydepunkt da han vant OL-gull i lagsprint sammen med Petter Northug i Vancouver i 2010. I fjor bestemte han seg for å slutte med sprint og i stedet satse på langløp. Så langt har det fungert bra — Pettersen vant sitt første langløp under La Diagonela i Sveits i midten av januar.

Fakta:

Øystein Pettersen

Født: 19. januar 1983 (32 år)

Fra: Linderud i Oslo

Meritter: OL-gull, lagsprint (Vancouver, 2010), NM-sølv, lagsprint, fristil (Nybygda, 2007), tre NM-bronser.